Τετάρτη 12 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βιβλιοπαρουσίαση για 80 χρόνια αγώνες

Ο Κ. Μαραγκουδάκης
Ο Κ. Μαραγκουδάκης
Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και οι εκδόσεις «ΕΝΤΟΣ» παρουσιάζουν το βιβλίο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Κώστα Μαραγκουδάκη «80 ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΩΝΕΣ για Λευτεριά - Κοινωνική Απελευθέρωση», σήμερα Τετάρτη, στις 6.30 το απόγευμα, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ, πρώην ΑΣΟΕΕ, Πατησίων 76, Αθήνα).

Η πάλη ενάντια στη μεταξική δικτατορία, το έπος της Εθνικής Αντίστασης, ο ηρωικός Δεκέμβρης του '44, η εποποιία του ΔΣΕ, οι φυλακές και οι εξορίες, οι σκληροί πολιτικοί και συνδικαλιστικοί αγώνες του '50 και του '60, η αντιδικτατορική πάλη, οι σύγχρονοι αγώνες παρουσιάζονται στο βιβλίο με γλαφυρότητα και πιστότητα. Το βιβλίο περιέχει επίσης πλούσιο φωτογραφικό υλικό από όλες αυτές τις δεκαετίες.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Χρήστος Τσιντζιλώνης, Πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, Αντιπρόεδρος FIR, Σπύρος Χαλβατζής, Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ), και Χάρης Παπαμάργαρης, Οικονομολόγος, πρώην υπουργός. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Κώστας Ψωμιάδης. Θα πραγματοποιηθεί χαιρετισμός από τον ίδιο τον αγωνιστή Κώστα Μαραγκουδάκη.

Θα προβληθούν αποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ του Λεωνίδα Βαρδαρού «Τόποι Πολιτικής Εξορίας - Γυάρος».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org