Με το σπουδαίο όνομα του γυναικείου επί κοντώ διεθνώς Κατερίνα Στεφανίδη να ξεχωρίζει στις συμμετοχές διεξάγεται σήμερα στο στάδιο της Φιλοθέης το γυναικείο γκαλά στίβου (18.00 ΕΡΤ). Για μια ακόμη χρονιά, πέραν των ελληνικών συμμετοχών, σημαντικές θα είναι οι διεθνείς παρουσίες ενώ για αρκετές αθλήτριες οι αγώνες θα αποτελέσουν μια ευκαιρία ώστε να πιάσουν τα όρια συμμετοχής για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Ντόχα, τον ερχόμενο Σεπτέμβρη. Σημειώνεται πως οι αγώνες περιλαμβάνουν κυρίως τα αγωνίσματα αλμάτων.
Στο επί κοντώ εκτός της Στεφανίδη θα συμμετάσχουν η Ελένη Πόλακ, που στοχεύει στα όρια συμμετοχής στην Ντόχα, και η νεάνιδα Αριάδνη Αδαμοπούλου. Στο ύψος θα πάρουν μέρος μεταξύ άλλων η Τατιάνα Γκούσιν, η Ιωάννα Ζάκκα, η Παναγιώτα Δόση, η Δέσποινα Μαλταμπέ αλλά και οι Βαγγέλη και Ρέτζιου που επιδιώκουν το όριο για το Ευρωπαϊκό Νέων, καθώς και η πολλά υποσχόμενη 15χρονη Βιργινία Κουλουμέντα.
Ξεχωρίζουν ακόμη από ελληνικής πλευράς στο τριπλούν η νεάνιδα Σπυριδούλα Καρύδη, στο μήκος η Λίλη Αλεξούλη, στα 100 μ. η Ραφαέλα Σπανουδάκη και η κορασίδα Πολυνίκη Εμμανουηλίδου και στα εμπόδια η Ελισάβετ Πεσιρίδου.