Τρίτη 11 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ
Υπέγραψε Σύμβαση με το Εθνικό Θέατρο

Από παλιότερη κινητοποίηση
Από παλιότερη κινητοποίηση
Την περασμένη Παρασκευή υπογράφτηκε νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μεταξύ του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και του Εθνικού Θεάτρου. Η υπογραφή Σύμβασης με το Εθνικό, χωρίς μάλιστα τους μνημονιακούς όρους που για χρόνια ήταν μέρος αυτής της Σύμβασης, δίνει επιπλέον δύναμη στο ΣΕΗ για τον αγώνα που δίνει για την υπογραφή Σύμβασης και στο ΚΘΒΕ, αλλά και στα θέατρα των μεγάλων επιχειρηματιών.

Σε ανακοίνωσή του για την υπογραφή της Σύμβασης, το ΣΕΗ σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Ολοι οι αγώνες που δώσαμε το προηγούμενο διάστημα, στο ελεύθερο θέατρο, στο ΚΘΒΕ, στο ίδιο το Εθνικό, οδήγησαν σε αυτήν την υπογραφή. Η μάχη που δώσαμε οι ηθοποιοί με την κλαδική μας απεργία, οι διαρκείς κινητοποιήσεις στο ΚΘΒΕ και η απεργία των συναδέλφων εκεί πάνω από 1,5 μήνα, δεν πήγαν χαμένες.

Το έχουμε πια καθαρό ότι το έδαφος από αυτή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ έχει στρωθεί για τα καλά ώστε οποιοδήποτε δικαίωμα να κατακτιέται με μεγάλους, πολύκαιρους αγώνες. Η αγωνιστική αντοχή και η επιμονή μας όμως βάζουν το δικό τους λιθαράκι, όπως αποδεικνύεται, να μπορούμε να διεκδικούμε και να πετυχαίνουμε και σήμερα κατακτήσεις. Ωστε να μπορούμε υπό άλλους όρους να δυσκολεύουμε τα σχέδιά τους για όσες κατακτήσεις μας θέλουν να πάρουν πίσω.

Αυτόν το ρόλο άλλωστε προσπάθησε για μια ακόμα φορά να παίξει το υπουργείο Πολιτισμού, μιας και η υπουργός Πολιτισμού απαξιωτικά ονόμασε "συνάντηση με το σωματείο" τα 40 δευτερόλεπτα που μας αφιέρωσε βαδίζοντας από το ασανσέρ στο αμφιθέατρο του υπουργείου, και διατεινόμενη πως τα κρατικά θέατρα δεν είναι δική της δουλειά, παρά μόνο όσον αφορά την ένταξη των μνημονιακών νόμων για τα εργασιακά δικαιώματα!

Είναι ξεκάθαρο πως από καμία κυβέρνηση ταγμένη στα μνημόνια δεν θα βρούμε στήριξη, όπως δεν βρήκαμε και όλο το προηγούμενο διάστημα. Τώρα είναι η ώρα να κλιμακώσουμε και για την επιτυχή υπογραφή της ΣΣΕ στο ΚΘΒΕ, με όρους καθαρούς, αγωνιστικούς, με όρους που όχι μόνο δεν θα δυσχεραίνουν τη ζωή όσων ηθοποιών δουλεύουν στο Κρατικό, αλλά θα θέτουν τη βάση για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε κάθε χώρο».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org