Τρίτη 20 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΧΑΝΙΑ
Μεγάλο παγκρήτιο αντιπολεμικό συλλαλητήριο

Πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο μηχανοκίνητη πορεία από την κεντρική αγορά των Χανίων στην αμερικανική βάση της Σούδας

Μεγάλο και ιδιαίτερα δυναμικό παγκρήτιο αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο - με μηχανοκίνητη πορεία από την κεντρική αγορά των Χανίων προς την αμερικανική βάση της Σούδας, όπου έγινε η συγκέντρωση - πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, επέτειο του Πολυτεχνείου, στα Χανιά.

Η αντιπολεμική πορεία, στην οποία συμμετείχαν φιλειρηνιστές, που έφθασαν απ' όλους τους νομούς της Κρήτης με πρόσκληση περισσοτέρων των 50 μαζικών φορέων και 13 δημάρχων της Κρήτης, ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου από την Αγορά των Χανίων με μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα, για να φθάσει έξω από την αμερικανική βάση της Σούδας. Καθώς, ωστόσο, οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει τη βάση - υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τόσο μέσα όσο και έξω, μπροστά, στη βάση της Σούδας - δεν επέτρεπαν τα αυτοκίνητα να προσεγγίσουν, οι διαδηλωτές άφησαν τα αυτοκίνητα στο χωριό Μουζουράς και με τα πόδια κατευθύνθηκαν προς την είσοδο της αμερικανικής βάσης.

Εκεί, μπροστά στα εμπόδια που είχαν στηθεί, με αντιπολεμικά αντιιμπεριαλιστικά αντιαμερικανικά συνθήματα κατάγγειλαν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, ενώ απαίτησαν να απεμπλακεί και να μη συμμετέχει η χώρα μας στον πόλεμο του Αφγανιστάν. Απαίτησαν, επίσης, την απομάκρυνση της βάσης της Σούδας και όλων των βάσεων των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ από τη χώρα μας, αλλά και διαδήλωσαν την αποφασιστικότητά τους να υπερασπίσουν τα δημοκρατικά δικαιώματα και να διεκδικήσουν τη διεύρυνσή τους, κόντρα στην επιχείρηση για συρρίκνωσή τους με πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Στους συγκεντρωμένους χαιρέτισαν ο Νάσος Γαλής, που ήταν κεντρικός ομιλητής από την Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, ο πρόεδρος του ΕΚ Χανίων, από τους φορείς του Ρεθύμνου, ο Απ. Ουρανός και η Σπαχή Αρετή από τους φορείς Ηρακλείου, ενώ χαιρέτισε και εκπρόσωπος της ΟΓΕ, που παραβρέθηκε στα πλαίσια των αντιπολεμικών εκδηλώσεων τις οποίες οργανώνει η Ομοσπονδία σ' όλη την Ελλάδα.

Στο ψήφισμα του συλλαλητηρίου τονίζεται χαρακτηριστικά: Εμείς που συγκεντρωθήκαμε εδώ μπροστά στην αμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας... απαιτούμε: Το σταμάτημα του ιμπεριαλιστικού πολέμου στο Αφγανιστάν, την απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο αυτό, το κλείσιμο των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων και στρατηγείων στην Κρήτη και στην υπόλοιπη Ελλάδα, υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, ελευθεριών και κατακτήσεών μας. Καταδικάζουμε κάθε μορφής τρομοκρατία, της οποίας ο τελικός στόχος είναι το ίδιο το λαϊκό κίνημα. Εμπνεόμενοι και από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου διατρανώνουμε την απόφασή μας να συνεχίσουμε τον αγώνα μας συντονισμένα και ενωτικά για την υλοποίηση των παραπάνω αιτημάτων μας, μεταφέροντας το μήνυμα αντίστασης και ανατροπής της «νέας τάξης πραγμάτων» του λαού όλης της Κρήτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ