Παρασκευή 7 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Himmelweg», μια ιστορία από τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης

Elina Giounanli/nophoto.gr

Από αύριο, στην Πειραιώς 260 θα ανεβαίνει η παράσταση «Himmelweg» («Ο δρόμος για τον ουρανό») του Χουάν Μαγιόρκα σε σκηνοθεσία Ελενας Καρακούλη. Λόγω της αυξημένης ζήτησης, προστίθεται μία επιπλέον παράσταση, αύριο Σάββατο 8 Ιούνη, στις 18.00. Για τις υπόλοιπες μέρες τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί.

Ενα πραγματικό ιστορικό γεγονός... Η ναζιστική κυβέρνηση επιβάλλει σε κρατούμενους να δημιουργήσουν μια πλαστή εικόνα αξιοπρεπούς διαβίωσης για χάρη της κοινής γνώμης. Εκπρόσωποι του Ερυθρού Σταυρού, θορυβημένοι από τις φήμες για τις συνθήκες που επικρατούν στα στρατόπεδα, επισκέπτονται το Τερεζίν, ένα ιδιόμορφο γκέτο στο οποίο τα πάντα φαίνονται να λειτουργούν «κανονικά». Επιστρέφοντας από το στρατόπεδο θα καταθέσουν την εικόνα που αποκόμισαν για τη σίτιση, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τη διαμονή των κρατουμένων.

Το έργο δεν είναι μια απλή ιστορική αναπαράσταση των γεγονότων. Οπως σημειώνεται: «Αυτό που μας αφορά είναι η διαδικασία, η κατασκευή του ψεύδους. Η σύλληψη ενός σχεδίου εξαπάτησης. Η τελειότητα του μηχανισμού. Η ευκολία ή η τάση του ανθρώπου να ενδίδει σε αυτό που φαίνεται κανονικό...».

Παίζουν: Νίκος Ψαρράς, Δημήτρης Παπανικολάου, Θανάσης Δήμου, Ηλίας Ανδρέου, Ελλη Παπανικολάου, Μελισσάνθη Ρεγκούκου.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ