Τετάρτη 5 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
BASKET LEAGUE - ΠΛΕΪ ΟΦ
Κομβική κόντρα Προμηθέα - ΑΕΚ

Eurokinissi Sports

Με την ΑΕΚ να προηγείται 2-1 στις νίκες και να θέλει μία ακόμα για την πρόκριση στους τελικούς, τον δε Προμηθέα να επιδιώκει να ισοφαρίσει εκ νέου τη σειρά και να τη στείλει σε πέμπτο αγώνα, διεξάγεται απόψε στην Πάτρα ο τέταρτος αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων για τα ημιτελικά της Basket League (21.00 - ΕΡΤ Sports).

Η «Ενωση» έχει το πρακτικό και ψυχολογικό προβάδισμα μετά τη συντριπτική της νίκη στον τρίτο αγώνα (88-60), ενώ έχει και το περιθώριο ήττας, καθώς σε τέτοια περίπτωση θα διεκδικήσει στην έδρα της την αποφασιστική νίκη στον πέμπτο αγώνα. Ο τεχνικός της ομάδας, Λούκα Μπάνκι, θα έχει στη διάθεσή του και τον Γιώργο Τσαλμπούρη, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

Ο γηπεδούχος Προμηθέας, αντίθετα, θέλει μόνο νίκη για να μείνει ζωντανός στη σειρά και σ' αυτήν την κατεύθυνση επιδιώκει να αξιοποιήσει το όπλο της έδρας του, όπως και στον δεύτερο αγώνα όπου νίκησε ισοφαρίζοντας 1-1 τις νίκες, αφήνοντας παράλληλα πίσω του την κακή εμφάνιση στον τρίτο αγώνα, τον οποίο ουσιαστικά δεν «χτύπησε» ποτέ. Πάντως ο τεχνικός της ομάδας, Μάκης Γιατράς, υποστήριξε ότι η διαφορά της ήττας στο ΟΑΚΑ δεν παίζει ρόλο, ούτε αντικατοπτρίζει τις πραγματικές δυνατότητες της ομάδας, και έριξε το σύνθημα της νίκης και της επιστροφής του Προμηθέα στο ΟΑΚΑ για πέμπτο αγώνα. Θέματα απουσιών δεν υπάρχουν στους Πατρινούς.

«Καθάρισε» ο ΠΑΟ

Αν και πιο δύσκολα σε σχέση με τους δύο προηγούμενες αγώνες, ο Παναθηναϊκός νίκησε για τρίτη φορά το Περιστέρι για τα ημιτελικά, αυτήν τη φορά με 82-75 εκτός έδρας, και με 3-0 νίκες προκρίθηκε στους τελικούς της Basket League. Οι γηπεδούχοι Περιστεριώτες πραγματοποίησαν την καλύτερή τους εμφάνιση στη σειρά και δυσκόλεψαν αρκετά τους «πράσινους», οι οποίοι όμως βρήκαν τις λύσεις στα κρίσιμα σημεία και με κορυφαίους τους Λοτζέσκι (22 πόντοι) και Καλάθη (11 π.) πήραν τη νίκη - πρόκριση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ