Τετάρτη 5 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τα ασυμμάζευτα

Τα ασυμμάζευτα προσπάθησε να μαζέψει ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, σε σχέση με τη στάση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίξει τους αντιπάλους των υποψηφίων του ΚΚΕ στον β' γύρο των δημοτικών εκλογών. Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δήθεν υποδείξει την υπερψήφιση «προοδευτικών» υποψηφίων, ανάμεσά τους και των υποψηφίων του ΚΚΕ. Είχε το θράσος μάλιστα να εγκαλέσει τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, για την καθαρή στάση του ΚΚΕ στον β' γύρο των τοπικών εκλογών. Ο πρόεδρος της Βουλής μάλλον μπερδεύει το ΚΚΕ με την καρικατούρα της «προοδευτικής συμμαχίας», τους γυρολόγους της πολιτικής και τα λοιπά στελέχη των αντιλαϊκών κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που έχουν μαζέψει στο κόμμα του. Με όλους αυτούς έχει πολιτικές συγγένειες ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι με το ΚΚΕ. Τέτοιες υποψηφιότητες στήριξε και στην Τοπική Διοίκηση. Οσο για τη δήθεν στήριξη των υποψηφιοτήτων του ΚΚΕ, καλούμε τον κ. πρόεδρο να ενημερωθεί για τα επίσημα τουίτ του υπουργού Παππά υπέρ του αντιπάλου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Καισαριανή, αλλά και για τη στάση των εκλεκτών του ΣΥΡΙΖΑ σε άλλους δήμους. Ο λαός έχει μάτια και βλέπει, και η στάση αυτή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι κριτήριο ψήφου για τον πραγματικά προοδευτικό - αριστερό κόσμο.

Με «σφραγίδα»...

Τη «συντηρητική στροφή της κοινωνίας» επικαλούνται διάφοροι από τον ΣΥΡΙΖΑ για να εξηγήσουν την πτώση των ποσοστών του, δίνοντας μάλιστα και διάφορες ερμηνείες, όπως για τη διεθνή κατάσταση κ.λπ. Λέει για παράδειγμα ο Ν. Φίλης, ο οποίος «τρέχει» αυτές τις μέρες το αριστερό ψαλτήρι για να ξορκίσει την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, ότι «στην Ελλάδα έχουμε δεξιά στροφή», ότι στην «κοινωνία βλέπουμε να ενισχύονται συντηρητικά στερεότυπα και αξίες...» κ.ά. Μόνο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγάλη ευθύνη για την ενίσχυση του συντηρητισμού στην Ελλάδα, όπως έκαναν κι άλλες σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις στην ΕΕ. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που κατασυκοφάντησε έννοιες όπως «αριστερά», «πρόοδος», «ριζοσπαστισμός». Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που στο όνομα της «αριστεράς» ψήφισε κι εφάρμοσε το 3ο μνημόνιο, επέκτεινε τις εργασιακές σχέσεις - λάστιχο, «ξέπλυνε» τους φασίστες της Χρυσής Αυγής με κάθε ευκαιρία, μετέτρεψε όλη τη χώρα σε ΝΑΤΟική βάση, έγινε ο «προτιμώμενος εταίρος» των ιμπεριαλιστών που μακελεύουν λαούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που υπέγραψε αντικομμουνιστικές διακηρύξεις της ΕΕ, με αναφορές στο «σιδηρούν παραπέτασμα», δικαιώνοντας όλα τα αντικομμουνιστικά εγκλήματα που συνδέθηκαν με αυτήν την άθλια προπαγάνδα.

... ΣΥΡΙΖΑ

Η «συντηρητικοποίηση», λοιπόν, φέρει τη σφραγίδα και του ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη νεολαία. Και απόδειξή της δεν είναι ότι φεύγει ο ΣΥΡΙΖΑ για να έρθει η ΝΔ, αλλά αποτυπώνεται στην υποχώρηση του κινήματος, στην ενίσχυση της λογικής του «μικρότερου κακού», στην αποδοχή ότι είναι «μονόδρομος» οι θυσίες για την ανάκαμψη του κεφαλαίου, ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος απ' αυτόν που καταδικάζει σήμερα το λαό στη φτώχεια και στη μιζέρια. Σε όλα αυτά επένδυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, στρώνοντας το δρόμο στη ΝΔ, για να πάει ένα βήμα πιο πέρα την επίθεση.

Χαρές

Τα δημοσιεύματα περί «αισιοδοξίας από όλες τις επιχειρηματικές οικογένειες», που προκάλεσε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, έσπευσαν να μεταφράσουν στελέχη της ΝΔ και διάφορα επιτελεία. Μεταξύ άλλων, ο διοικητής της ΤτΕ, Γ. Στουρνάρας, χαρακτήρισε «πολύ δυνατή την αντίδραση των αγορών» στη νίκη της ΝΔ που «διαμόρφωσε προοπτικές αυτοδυναμίας». Σκοπός τους είναι να παρουσιάσουν ότι η ΝΔ απολαμβάνει την υποστήριξη όλων των «μεγάλων επενδυτικών οίκων». Οι «χαρές» των αγορών δεν εκδηλώνονται βέβαια γιατί στο πλαίσιο της κυβερνητικής εναλλαγής αποχωρούν αυτοί που θα ...τις χόρευαν, χτυπώντας τα νταούλια. Η αισιοδοξία αυτών με τους οποίους ο Κυρ. Μητσοτάκης «συνομιλεί προσωπικά και συχνά», σύμφωνα με όσα γράφονται, έχει να κάνει με τη βεβαιότητά τους ότι όλες οι αντιλαϊκές «εκκρεμότητες» που δεν πρόλαβε να κλείσει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα διεκπεραιωθούν και με το παραπάνω με κυβέρνηση ΝΔ, την πολιτική της οποίας δικαίωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη διάρκεια της θητείας του. Η στάση λοιπόν των «αγορών» απέναντι στη ΝΔ, που ετοιμάζεται να πάρει τη σκυτάλη, όπως προηγούμενα στον ΣΥΡΙΖΑ, που τον αποθέωναν για τις επιδόσεις του, είναι κριτήριο ψήφου και ενίσχυσης του ΚΚΕ στις εκλογές, για μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που θα συνεχίζεται με οποιαδήποτε κυβέρνηση.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ