Παρασκευή 24 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κυβερνητικός εμπαιγμός σε βάρος των εργαζομένων στις τράπεζες

Ανακοίνωση για τις ανέξοδες υποσχέσεις «προστασίας» των εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς, στο φόντο νέων αντεργατικών σχεδιασμών

Από παλιότερη κινητοποίηση εργαζομένων στις τράπεζες
Από παλιότερη κινητοποίηση εργαζομένων στις τράπεζες
Να διασκεδάσουν με αοριστίες και ανέξοδες αναφορές τις δικαιολογημένες ανησυχίες των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς επιχειρούν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η τράπεζα, την ώρα που τρέχουν αντιλαϊκοί σχεδιασμοί για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων, με άμεσες συνέπειες και στους εργαζόμενους των τραπεζών.

Συγκεκριμένα, στην επιφάνεια ήρθαν σχεδιασμοί για τη μεταβίβαση των «κόκκινων» δανείων της Τράπεζας Πειραιώς σε funds, μαζί με εργαζόμενους της τράπεζας. Πρόκειται βέβαια για σχεδιασμούς μέσα στο πλαίσιο των συνολικότερων διεργασιών στις τράπεζες, ενώ ήδη τρέχουν νέες διαδικασίες παραπέρα μείωσης του προσωπικού μέσω «εθελούσιων εξόδων», που πρακτικά είναι απολύσεις, αλλά και αποσχίσεις κλάδων και μεταβιβάσεις εργαζομένων σε άλλες εταιρείες.

Να σημειωθεί ότι η Τράπεζα Πειραιώς απασχολεί σήμερα περίπου 1.200 εργαζόμενους στο τμήμα «κόκκινων» δανείων (RBU).

Οι τραπεζοϋπάλληλοι έχουν πείρα, μπορούν να μαυρίσουν αυτήν την πολιτική

Σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Οργάνωση Χρηματοπιστωτικού της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ, με αφορμή της δηλώσεις Φλαμπουράρη ότι τάχα η κυβέρνηση θα διασφαλίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων, υπογραμμίζει τα εξής:

«Ο κ. Φλαμπουράρης, εκπρόσωπος της κυβέρνησης για τον Χρηματοπιστωτικό τομέα, τρεις μέρες πριν από τις εκλογές, για να καθησυχάσει τη δικαιολογημένη ανησυχία χιλιάδων εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς (...) αλλά και για να απαντήσει στις περιοδείες που έκαναν κλιμάκια του ΚΚΕ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, το έριξε στο δούλεμα.

Δήλωσε πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να προστατευτούν τα δικαιώματα των εργαζομένων, μοιράζοντας αόριστες και ανέξοδες υποσχέσεις. Οι εργαζόμενοι το έχουν ξαναδεί το έργο. Μόλις πριν από ένα μήνα η κυβέρνηση νομοθέτησε τη διεύρυνση των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων των λαϊκών περιουσιών. Ταυτόχρονα εδώ και δέκα μέρες τρέχει το πρόγραμμα "εθελούσιας εξόδου" στην Εθνική Τράπεζα και στην Eurobank, που σημαίνει απόλυση για πάνω από 2.000 εργαζόμενους. Τα δικαιώματα των τραπεζοϋπαλλήλων συρρικνώνονται συνεχώς, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις στις τράπεζες αυξάνουν, η απειλή για "απόσχιση" κλάδου των υπηρεσιών διαχείρισης "κόκκινων" δανείων και της μεταβίβασής τους σε ξένα funds κρέμεται σαν λεπίδα πάνω από το κεφάλι των εργαζομένων.

Κατανοούμε την πρεμούρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να ικανοποιήσει μέχρι και την τελευταία απαίτηση του τραπεζικού κεφαλαίου. Κάνει αγώνα δρόμου με τη ΝΔ για να πείσουν τους τραπεζίτες ποιος είναι ο καλύτερος εκπρόσωπός τους. Να καθησυχάσουν τους εργαζόμενους προκειμένου να τους υφαρπάξουν την ψήφο και μετά ακάθεκτοι να συνεχίσουν το έργο τους για την εξασφάλιση των τραπεζών!

Οι τραπεζοϋπάλληλοι έχουν βγάλει συμπεράσματα. Τώρα πρέπει να μαυρίσουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα άλλα κόμματα που υπηρετούν τους τραπεζίτες και το μεγάλο κεφάλαιο. Να δυναμώσουν το ΚΚΕ παντού σε όλες τις κάλπες».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ