Παρασκευή 24 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Στον αέρα» οι εργαζόμενοι στο εστιατόριο της εστίας του ΕΜΠ

«Στον αέρα» βρίσκονται οι 25 εργαζόμενοι στο εστιατόριο που λειτουργεί στις εστίες του Πολυτεχνείου, καθώς οι εργολάβοι που διεκδικούν να αναλάβουν τη λειτουργία του θέτουν ως προϋπόθεση τη μείωση του προσωπικού. Η τελευταία προκήρυξη του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΒΙΔΙΜ) έχει συμπιέσει το κόστος της λειτουργίας του εστιατορίου και οι εργολάβοι επιδιώκουν να αντισταθμίσουν τη μείωση κερδών, εκτός από την υποβάθμιση της ποιότητας της σίτισης των φοιτητών, με μείωση προσωπικού και την επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων. Στο έδαφος αυτό, το εστιατόριο θα βρεθεί τις επόμενες μέρες εκτός λειτουργίας.

Οι εργαζόμενοι έχουν στο πλευρό τους το Συνδικάτο Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχείων Αττικής, μέσα από τις γραμμές του οποίου έχουν παλέψει και στο παρελθόν για να αποκρούσουν την επίθεση των εργολάβων στα δικαιώματά τους.

Χτες, εργαζόμενοι στο εστιατόριο και το ίδρυμα έκαναν παρέμβαση στη Σύγκλητο, καθώς και στα γραφεία του ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Σήμερα το πρωί θα γίνουν κινητοποίηση στην Πρυτανεία του ΕΜΠ και συνέλευση των εργαζομένων, ενώ τις επόμενες μέρες θα οργανωθεί κοινή σύσκεψη συλλόγων φοιτητών και εργαζομένων, ώστε να αποφασιστούν οι επόμενες πρωτοβουλίες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ