Παρασκευή 24 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ «SKYCOM» ΣΤΑ ΕΛΤΑ
Δέσμευση για επιστροφή στη δουλειά και κατοχύρωση δικαιωμάτων

«Τους απολυμένους εργαζόμενους από το "δουλεμπορικό" της "SKYCOM", που με την παλικαρίσια στάση τους έγιναν η αφορμή να αναδειχθεί πλατιά το ζήτημα του αίσχους των "δουλεμπορικών"», χαιρετίζει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών Αττικής (ΣΕΤΤΑ), τονίζοντας: «Καταφέραμε με την παρέμβαση του Σωματείου μας και τη δημοσιοποίηση του θέματος να πιέσουμε κυβέρνηση και εργοδοσία και να αποσπάσουμε τελικά τη δέσμευση όλων αυτών για την επιστροφή των συναδέλφων στη δουλειά τους, με την αναγνώριση των τριετιών».

«Είναι μια πρώτη μικρή νίκη», αναφέρει το Σωματείο, «πολύ σημαντική όμως τόσο για τους συγκεκριμένους συναδέλφους, όσο και για όλους τους ενοικιαζόμενους και εργολαβικούς του κλάδου μας. Αποδεικνύεται και στην πράξη ότι ο δρόμος των εργαζομένων για τα δικαιώματά τους περνάει μέσα από την οργάνωσή τους στα Σωματεία, στο κλαδικό ΣΕΤΤΑ, σε αντιπαράθεση με την κυβερνητική πολιτική, τους νόμους κυβέρνησης - ΕΕ και την εργοδοσία».

Και υπογραμμίζει: «Ο αγώνας τώρα ξεκινά! Για μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και ενοικίασης σε αορίστου στον όμιλο ΕΛΤΑ με πλήρη εργασιακά δικαιώματα!Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει ο αγώνας για την κατάργηση των "δουλεμπορικών", για τη διεκδίκηση μόνιμης και σταθερής δουλειάς με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Τώρα είναι η ώρα να διεκδικήσουμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, με δικαιώματα. Για την υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα κατοχυρώνει τα δικαιώματά μας και όχι την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα της εργοδοσίας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ