Τρίτη 14 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ
Παρεμβαίνει κατά εργαζομένων της σε υποθέσεις πλειστηριασμών κατοικίας

Την πρακτική της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ να παρίσταται στα δικαστήρια όπου προσφεύγουν εργαζόμενοί της για να προστατεύσουν τα σπίτια τους από τους πλειστηριασμούς και να καταθέτει ενάντιά τους, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΕΣΚ ΕΥΔΑΠ.

Συγκεκριμένα, σημειώνει: «Με αφορμή πρόσφατο δικαστήριο του συναδέλφου μας Χαρατσή Μανώλη, εκλεγμένου με το ΠΑΜΕ στην ΟΜΕ - ΕΥΔΑΠ, για την ένταξή του στη ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (νόμο Κατσέλη), ήρθε στην επιφάνεια το εξής γεγονός: Η ΕΥΔΑΠ έστειλε δικηγόρο της νομικής της υπηρεσίας ζητώντας να εκπέσει της ρύθμισης και να του πάρουν το σπίτι οι τράπεζες, λέγοντας ότι είναι δόλιος δανειολήπτης», με τον ισχυρισμό ότι ενώ ήταν ενταγμένος με προσωρινά μέτρα στο νόμο προστασίας των δανειοληπτών πήρε το σχολικό επίδομα που προβλέπεται από την κλαδική ΣΣΕ (400 ευρώ για κάθε παιδί) και ένα μισθό «που ζήτησε προκαταβολή λόγω οικονομικών δυσκολιών». Τα ποσά αυτά θεωρούνται «δάνεια» αλλά ουσιαστικά είναι προκαταβολές μισθού, άτοκες, παρακρατούνται από το μισθό, δίνονται για τις αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων (όπως οι ίδιες οι ανακοινώσεις της ΕΥΔΑΠ αναφέρουν) και είναι όροι της ΣΣΕ.

«Τις επόμενες μέρες», τονίζει η ΕΣΚ, «επιβεβαιώθηκε ότι και άλλοι εργαζόμενοι στην ΕΥΔΑΠ έχουν πέσει θύματα αυτής της άθλιας πρακτικής της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η διορισμένη από αυτήν διοίκηση της ΕΥΔΑΠ είναι απαράδεκτοι (...) Σε κάθε περίπτωση τους δηλώνουμε ότι αυτή η αντεργατική πολιτική, που από τη μία στερεί τους μισθούς μας κι από την άλλη μάς κάνει έρμαια των τραπεζών, είναι απαράδεκτη και τους δηλώνουμε ότι εμείς "δε θα κάτσουμε φρόνιμα", όπως μας συμβουλεύουν ορισμένοι για να μη μας πάρουν και το σπίτι και για να "ξεχάσουν" να παραστούν οι δικηγόροι της ΕΥΔΑΠ σε δίκες που μας αφορούν. Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους στην υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, στον αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ