Παρασκευή 10 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Συνεχίζεται η προσπάθεια για Εργατικό Κέντρο στήριγμα των εργαζομένων

Σε αποτίμηση της Πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης που οργάνωσε προχώρησε στη συνεδρίασή του, την περασμένη Δευτέρα, το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.

«Για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια πραγματοποιήθηκε μαζική εκδήλωση από τα σωματεία», σημειώνει το Εργατικό Κέντρο, ενώ με παρακαταθήκη την επιτυχημένη απεργιακή συγκέντρωση η Προσωρινή Διοίκηση συνεχίζει την προσπάθειά της η δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση να λειτουργήσει «με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων και όχι της εργοδοσίας του νησιού».

Σε ό,τι αφορά τα λειτουργικά ζητήματα, τη συνεδρίαση απασχόλησε η άσχημη οικονομική κατάσταση του Εργατικού Κέντρου, «κληρονομιά» της προηγούμενης διοίκησης, και αποφασίστηκε να ληφθούν μέτρα, ιδιαίτερα για το πρόβλημα της καθυστέρησης της καταβολής της μισθοδοσίας των εργαζομένων.

Παράλληλα, στην κατεύθυνση της αναβάθμισης της λειτουργίας του κτιρίου του ΕΚ Κέρκυρας με εκδηλώσεις και δραστηριότητες, αποφασίστηκε «η παραχώρηση των αιθουσών να γίνεται δωρεάν στα συνδικάτα και τους λαϊκούς φορείς της κερκυραϊκής κοινωνίας, καταργώντας το χαράτσι των 60 ευρώ που είχε επιβάλει η προηγούμενη διοίκηση», αφήνοντας την οικονομική ενίσχυση του Εργατικού Κέντρου στην πρωτοβουλία και τις δυνατότητες του κάθε φορέα.

Στην ίδια συνεδρίαση συζητήθηκε επίσης η παράδοση στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Το ΔΣ εκφράζει την ανησυχία του «για την στάση του τέως προέδρου και του τέως γενικού γραμματέα και ιδιαίτερα της υπεύθυνης ταμείου, οι οποίοι αρνούνται να παραδώσουν βιβλία, έγγραφα, μητρώα, πρακτικά, τραπεζικό λογαριασμό, αποδεικτικά κίνησης λογαριασμού στη νέα διοίκηση, αλλά αορίστως δηλώνουν ότι τα έχουν αφήσει στον διοικητικό υπάλληλο, αρνούμενοι παράλληλα να δώσουν ενώπιον του ΔΣ εξηγήσεις για στοιχεία που εμπεριέχονται στα βιβλία και προκαλούν εύλογα ερωτηματικά».

  • Σε Γενική Συνέλευση καλεί τους εργαζόμενους ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, την Κυριακή 12/5 στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο, προκειμένου να συζητήσουν για την οργάνωση του αγώνα και της διεκδίκησης για «μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, ανθρώπινες συνθήκες και ωράρια εργασίας, για Συλλογικές Συμβάσεις με ανάκτηση των απωλειών».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ολοι στους δρόμους, ούτε βήμα πίσω από τη διεκδίκηση αυξήσεων στους μισθούς(2024-02-16 00:00:00.0)
Συνελεύσεις σωματείων(2020-02-29 00:00:00.0)
Σύσκεψη εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων στο Εμπόριο(2020-02-05 00:00:00.0)
Κάτω τα χέρια από τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, αγώνας για συμβάσεις κλαδικές(2019-09-14 00:00:00.0)
Δραστηριότητα σωματείων(2016-11-02 00:00:00.0)
Συμβολικός αποκλεισμός της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων(2011-07-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ