Παρασκευή 3 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Ανταγωνισμοί και παζάρια με θύμα τους εργαζόμενους

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι ανταγωνισμοί των επιχειρηματικών ομίλων, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε ρόλο τροχονόμου, σε βάρος των ναυπηγείων της χώρας και στην προκειμένη περίπτωση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Στο πλαίσιο αυτό χτες, το Εφετείο απέρριψε την έφεση που είχαν ασκήσει τα αραβογερμανικά μονοπώλια («Privinvest», «Thyssen») ως σημερινοί ιδιοκτήτες του ναυπηγείου, κατά της πρωτόδικης δικαστικής απόφασης να τεθεί το ναυπηγείο σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης.

Το αίτημα είχε καταθέσει το Δημόσιο από κοινού με την Τράπεζα Πειραιώς, λόγω οφειλών των σημερινών ιδιοκτητών, αλλά και εξαιτίας της απόφασης που έχει εκδώσει από το 2010 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εκποιηθεί το εμπορικό τμήμα του ναυπηγείου, με πρόσχημα κάποιες κρατικές εγγυήσεις που είχε λάβει το ναυπηγείο το 1996. Και όλα αυτά βέβαια στο φόντο των παζαριών που κάνει τώρα η κυβέρνηση με αμερικανικά συμφέροντα για τη μεταβίβαση του ναυπηγείου.

Να σημειωθεί ότι αυτοί που, όπως όλα δείχνουν, θα πληρώσουν «τη νύφη» είναι οι πάνω από 850 εργαζόμενοι στους οποίους οι σημερινοί ιδιοκτήτες οφείλουν δεδουλευμένα από το 2012 έως σήμερα, τα οποία ανέρχονται κοντά σε 175 εκατ. ευρώ και παρά το γεγονός ότι έχουν βγει δικαστικές αποφάσεις για την καταβολή τους, ακόμα οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να είναι απλήρωτοι. Επιπλέον, δεν γίνεται καμία κουβέντα από τους σημερινούς ή τους επίδοξους ιδιοκτήτες για τα δικαιώματα και τις θέσεις εργασίας τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ