Τρίτη 16 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΟΣΧΑ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά τα πρόσφατα εγκαίνια του νέου εργοστασίου της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας «Mercedes Benz» στη Ρωσία, συναντήθηκε το Σάββατο με τον γενικό διευθυντή του γερμανικού ομίλου «Volkswagen Group», για να συζητήσουν τις νέες επενδυτικές προοπτικές του γερμανικού ομίλου στη Ρωσία, ο οποίος κατέχει το 12% των πωλήσεων στη ρωσική αγορά αυτοκινήτου. Ο Ρώσος Πρόεδρος τον διαβεβαίωσε ότι η ρωσική κυβέρνηση θα αναζητήσει τρόπους για να στηρίξει τη δραστηριότητα της «Volkswagen».

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΡΑΜΑΛΑ.-- Οι ΗΠΑ συνεχάρησαν την Κυριακή τη νέα παλαιστινιακή κυβέρνηση που ορκίστηκε το Σάββατο υπό τον πρωθυπουργό Μοχαμάντ Στάγε και στην οποία συμμετέχουν πιστοί στον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, χωρίς τη συμμετοχή του ισλαμιστικού κινήματος «Χαμάς», που κατήγγειλε «τη μονομέρεια και το μονοπώλιο της εξουσίας» από το νέο υπουργικό συμβούλιο. Εκπρόσωπος της «Χαμάς» ζήτησε έτσι «κυβέρνηση ενότητας». Το Σάββατο, οι ισραηλινές κατοχικές αρχές στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας σκότωσαν έναν 15χρονο Παλαιστίνιο διαδηλωτή και τραυμάτισαν αρκετές δεκάδες άλλους, που αγωνίζονται εδώ και ένα χρόνο για τα δικαιώματα επιστροφής των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους.

ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ.-- Η αμερικανική εταιρεία «Stratolaunch» πραγματοποίησε το Σάββατο σε έρημο της Καλιφόρνιας την πρώτη δοκιμαστική πτήση του μεγαλύτερου αεροπλάνου στον κόσμο, του οποίου το άνοιγμα πτερύγων είναι μεγαλύτερο από ενός «Airbus A380». Το αεροπλάνο αυτό, το οποίο κατασκευάστηκε από τη σημαντική εταιρεία αεροναυπηγικής μηχανικής «Scaled Composites» στην έρημο Μοχάβι, έχει δύο ατράκτους και έξι κινητήρες «Boeing 747». Οι κατασκευαστές του το προορίζουν για να μεταφέρει και να αφήνει σε ύψος έναν μικρό πύραυλο, η μηχανή του οποίου θα τίθεται τότε σε λειτουργία για να το οδηγήσει στο Διάστημα, όπου θα θέτει σε τροχιά δορυφόρου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ