Σάββατο 13 Απρίλη 2019 - Κυριακή 14 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ
Με χιλιοειπωμένα ψέματα προσπαθεί να ψαρέψει ψήφους σε αγρότες - κτηνοτρόφους

Πληρωμένη απάντηση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας

Η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεών της, όπως η σημερινή του ΣΥΡΙΖΑ, βγάζει τους αγρότες στο δρόμο, κόντρα και στην προσπάθεια να συκοφαντηθεί ο δίκαιος αγώνας τους

Eurokinissi

Η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεών της, όπως η σημερινή του ΣΥΡΙΖΑ, βγάζει τους αγρότες στο δρόμο, κόντρα και στην προσπάθεια να συκοφαντηθεί ο δίκαιος αγώνας τους
Το χιλιοειπωμένο ψέμα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει λύσει τα προβλήματα των αγροτών και άρα δεν υπάρχει λόγος για αγροτικές κινητοποιήσεις επαναλαμβάνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, εκτοξεύοντας ταυτόχρονα χυδαία επίθεση στο οργανωμένο αγροτικό κίνημα, στοχεύοντας στις ψήφους αγροτών και κτηνοτρόφων.

Απαντώντας, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων σημειώνει ότι «η αποκάλυψη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της προπαγάνδας της είναι η αφορμή για την αήθη επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ» και ότι «γι' αυτό έχουν αμοληθεί κυβερνητικά και κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πρόθυμοι δημοσιογράφοι, διάφοροι παράγοντες υπουργείων και οργανισμών, προσπαθώντας απεγνωσμένα να αποκαταστήσουν την εικόνα της κυβέρνησης στους αγρότες».

Απάντηση σε ένα προς ένα τα ψέματα

Αποκαλύπτοντας ένα προς ένα τα ψέματα και την προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων αναφέρει μεταξύ άλλων:

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ: Το αφορολόγητο όριο, έστω και κουτσουρεμένο, οι αφορολόγητες ενισχύσεις, αποζημιώσεις, προγράμματα δεν είναι παραχώρηση της κυβέρνησης, αλλά κατάκτηση του οργανωμένου αγροτικού κινήματος και των κινητοποιήσεων του 2016 με χιλιάδες τρακτέρ σε όλη την Ελλάδα επί 40 συνεχή μερόνυχτα, που ανάγκασαν την κυβέρνηση να το ψηφίσει, ενώ αρχικά διατυμπάνιζε ότι οι αγρότες δεν θα έχουν αφορολόγητο.

Είναι χοντρό ψέμα ότι το 90% των αγροτών δεν πληρώνει φόρο ή πληρώνει ελάχιστα επειδή έχει εισοδήματα κάτω από το αφορολόγητο. Διότι οι αγρότες, όπως και άλλα λαϊκά στρώματα, φορολογούνται όχι με βάση το πραγματικό τους εισόδημα, αλλά με βάση τα πλασματικά τεκμήρια διαβίωσης και έτσι η συντριπτική πλειοψηφία υπερφορολογείται. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση έχει θεσπίσει δεκάδες φοροελαφρύνσεις για εφοπλιστές και βιομηχάνους.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: Η συντριπτική πλειοψηφία αγροτών και κτηνοτρόφων πληρώνει μεγαλύτερες εισφορές στον ΕΦΚΑ από ό,τι πλήρωνε στον ΟΓΑ. Η μείωση που εξαγγέλθηκε στη ΔΕΘ για τις εισφορές αφορά σε ένα πολύ μικρό μέρος, το 8% των αγροτών που έχουν υψηλά εισοδήματα και αυτό το παραδέχθηκε με δηλώσεις του ο ίδιος ο υπουργός, κ. Αραχωβίτης, ο οποίος είπε ότι με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΦΚΑ ανακουφίζουμε τους μεσαίους και μεγάλους αγρότες. Η απαράδεκτη σύνδεση της εισφοράς με τον κατώτερο μισθό των εργαζομένων προσπαθεί να δημιουργήσει «κοινωνικό αυτοματισμό». Φέτος, που αυξήθηκε ο μισθός με λίγα ψίχουλα, αυξήθηκαν επιπλέον οι ασφαλιστικές εισφορές μας. Και βεβαίως το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών που πληρώνουμε συμπεριλαμβάνεται στο ασφαλιστέο εισόδημα της επόμενης χρονιάς, με συνέπεια να πληρώνουμε ακόμη περισσότερα. Οσο για το τεράστιο ψέμα για τις αγροτικές συντάξεις, όποιος έγραψε την ανακοίνωση ξεπερνάει και τον εαυτό του.

Με τον απαράδεκτο νόμο Κατρούγκαλου ο αγρότης που βγαίνει σε σύνταξη παίρνει 49 ολόκληρα ευρώ για το 2019 και μόνο επειδή πλήρωνε για τουλάχιστον 20 χρόνια εισφορές στον ΟΓΑ η σύνταξή του κυμαίνεται στη συντριπτική πλειοψηφία στα 320 ευρώ. Σύνταξη πείνας μετά από δεκάδες χρόνια δουλειάς στο χωράφι. Οσο για τις παροχές του ΕΦΚΑ, ας μη μιλήσουμε καλύτερα. Εγκαταλελειμμένα Κέντρα Υγείας στην ύπαιθρο, χωρίς εξοπλισμό και προσωπικό, το ίδιο τα νοσοκομεία, όποιος δεν έχει χρήματα να πληρώσει καλύτερα να μην αρρωστήσει (...) Για το ακατάσχετο, που και αυτό κάτω από την πίεση των τρακτέρ δόθηκε κουτσουρεμένο και μόνο για τις επιδοτήσεις και αποζημιώσεις, θέλουμε να συγχαρούμε τον ΣΥΡΙΖΑ για τα νέα μαθηματικά που μας διδάσκει.

ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ - ΤΙΜΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ: Εχουν τόσο λερωμένη τη φωλιά τους που δεν τολμούν να πουν λέξη για το αίσχος των ανοιχτών τιμών σε όλα τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που μας ανάγκασε να προσφύγουμε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, για τη ληστεία που γίνεται σε βάρος των βαμβακοπαραγωγών, ενώ έπρεπε να λυθεί το θέμα με ευθύνη της κυβέρνησης (...) Δεν λένε λέξη για το ακριβότερο πετρέλαιο σε όλη την ΕΕ, όπου η μέση τιμή του είναι 60 λεπτά/λίτρο, και στην Ελλάδα 1,40 - 1,50 ευρώ/λίτρο.

Οτι η κυβέρνηση αρνήθηκε την ικανοποίηση του αιτήματός μας για αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως παίρνουν οι εφοπλιστές, με το επιχείρημα των «δύσκολων δημοσιονομικών συνθηκών» της χώρας. Ομως, οι ίδιες «δημοσιονομικές συνθήκες» επέτρεψαν στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει από τον προϋπολογισμό 1,1 δισ. ευρώ για αφορολόγητο πετρέλαιο ή επιστροφή στον ειδικό φόρο καυσίμων σε εφοπλιστές, βιομηχάνους, κλινικάρχες, ξενοδόχους, αεροπορικές εταιρείες (...) Δεν λένε κουβέντα για το νέο χαράτσι, το πράσινο τέλος στο νερό, που επέβαλε η κυβέρνηση, ενώ το 2017 είχε δεσμευτεί ότι θα το παγώσει για 5 χρόνια.

ΕΛΓΑ: Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μιλάνε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου. Χρωστάτε όλες οι κυβερνήσεις από 35 εκατ. ευρώ το χρόνο από το 2012 και δεν έχετε δώσει ούτε ένα ευρώ. Ο ΕΛΓΑ λειτουργεί μόνο με τις δικές μας ασφαλιστικές εισφορές και από αυτές πληρώνονται οι εργαζόμενοι, καλύπτονται τα λειτουργικά έξοδά του, δίνονται ποσά σε μνημονιακές υποχρεώσεις και ό,τι μένει μοιράζεται σαν φιλανθρωπία στους αγρότες επειδή οι κτηνοτρόφοι πολύ σπάνια αποζημιώνονται. Ο απαράδεκτος κανονισμός του ΕΛΓΑ πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει με τους αγώνες μας (...)

ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ: Εχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, που σέρνουν στα «αγροτοδικεία» και στα ανακριτικά τμήματα τους αγρότες που παλεύουν για την επιβίωσή τους, όπως έγινε με την πρωτοφανή δίωξη στο Μπλόκο Νίκαιας, τη δεύτερη κιόλας μέρα των κινητοποιήσεων, χωρίς καν να έχουν το δικαίωμα της απολογίας οι αγρότες (...) 30 χρόνια δεν σταμάτησαν οι αγροτικές κινητοποιήσεις από την ποινικοποίηση και τον αυταρχισμό ούτε και τώρα θα σταματήσουν γιατί μας αναγκάζει η βάρβαρη πολιτική σας να βγαίνουμε στο δρόμο. Εσείς είσαστε οι «ηθικοί αυτουργοί» των μπλόκων και όχι οι συνδικαλιστές. Η δική σας πολιτική μάς εξαθλιώνει, μας ξεκληρίζει, κλείνει σπίτια.

Ο δίκαιος αγώνας θα συνεχιστεί

Κλείνοντας, η ανακοίνωση επισημαίνει: «Το ποια αιτήματα θα διεκδικεί το αγροτικό κίνημα και ποια μορφή αγώνα επιλέγει κάθε φορά, το αποφασίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι και όχι εσείς (...) Τα προβλήματα και η αντιλαϊκότητα της πολιτικής σας δεν κρίνονται κάθε φορά από τον αριθμό των τρακτέρ που βρίσκονται στο δρόμο και παρεμπιπτόντως στο Μπλόκο Νίκαιας ήταν υπερδιπλάσια από ό,τι λέει η ανακοίνωσή σας (...) Εμείς εδώ θα είμαστε και τα επόμενα χρόνια να διεκδικούμε γιατί πάνω από όλα είμαστε περήφανοι για τον δίκαιο αγώνα και την αξιοπρέπεια με την οποία τον δίνουμε, σε αντίθεση με τους εμπνευστές της χυδαίας ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Περήφανοι για τον δίκαιο αγώνα μας, συνεχίζουμε την πάλη με διάφορες μορφές(16/2/2019)
Η κυβέρνηση παρουσιάζεται σαν «φίλος» ενώ υπηρετεί τους εκμεταλλευτές μας(1/2/2019)
Σχέδιο για τη συνέχεια με παρακαταθήκη το πανελλαδικό αγωνιστικό δεκαήμερο(7/7/2018)
Απάντηση στην προκλητική κυβερνητική επιχειρηματολογία ενάντια στις κινητοποιήσεις(15/2/2018)
Κάλεσμα συμμετοχής στις απεργιακές συγκεντρώσεις αύριο Παρασκευή(11/1/2018)
Κάλεσμα σε σύσκεψη σήμερα Τρίτη(12/9/2017)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org