Σάββατο 30 Μάρτη 2019 - Κυριακή 31 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΕΔΥΕ
Την Κυριακή 14 Απρίλη η 39η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Εκκίνηση στις 8 π.μ. από τον Τύμβο Μαραθώνα. Τερματισμός και συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ. στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας

Σε μαζική συμμετοχή στην 39η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης και στις πορείες που διοργανώνονται από τις κατά τόπους Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα την Κυριακή 14 Απρίλη, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Μέρας Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης, καλεί η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

Οπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της, «οι εξελίξεις απαιτούν τη μετατροπή της λαϊκής ανησυχίας σε οργανωμένη πάλη για να διατρανώσουμε τη θέλησή μας κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων και των αιτιών που τους προκαλούν, για τον απεγκλωβισμό της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που στρατιωτικοποιείται ολοένα και περισσότερο, αξιοποιώντας τη λεγόμενη "Μόνιμη Διαρθρωμένη Συνεργασία" (PESCO). Απαιτείται διαρκής πάλη παίρνοντας υπόψη ότι η αιτία των επικίνδυνων εξελίξεων που στοιχίζουν ακριβά στους λαούς είναι το κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους, ο ανταγωνισμός των μονοπωλίων για το μοίρασμα αγορών και σφαιρών επιρροής, τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών».

Η ΕΕΔΥΕ απευθύνει κάλεσμα σε νέους και νέες, εργατοϋπαλλήλους, ανέργους και συνταξιούχους, με τη συμμετοχή τους στη Μαραθώνια Πορεία «να εκφράσουμε τη δική μας, τη λαϊκή θέση ενάντια στη συμμετοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, να καταδικάσουμε το ΝΑΤΟ, το οπλισμένο χέρι του κεφαλαίου κατά των λαών που συμπληρώνει 70 χρόνια από την ίδρυσή του, να καταδικάσουμε την εγκληματική ιμπεριαλιστική επέμβαση ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στη Γιουγκοσλαβία, που φέτος συμπλήρωσε 20 χρόνια».

Η ΕΕΔΥΕ καλεί σε ένταση της πάλης για: Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν. Επιστροφή όλων των ελληνικών στρατιωτικών αποστολών από το εξωτερικό. Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία. Οχι στις πολεμικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ. Οχι στην εγκατάσταση πυρηνικών στον Αραξο και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της χώρας. Εξω το ΝΑΤΟ και η ΕΕ από τα Βαλκάνια - Ναι στην ειρήνη και την αλληλεγγύη των λαών. Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org