Κυριακή 17 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Στις 15 Μάη η 36η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Η ΕΕΔΥΕ πραγματοποίησε την Τετάρτη 13/4, παναττική σύσκεψη μελών του Εθνικού Συμβουλίου της, Γραμματειών των Επιτροπών Ειρήνης και εκπροσώπων του μαζικού λαϊκού κινήματος, με θέμα την 36η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, στο φόντο των τρεχουσών πολιτικών εξελίξεων.

Εγινε ενημέρωση σε σχέση με το Προσφυγικό, την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι έτοιμη να εφαρμόσει μετά την κατάθεση των νομοσχεδίων για Ασφαλιστικό - Φορολογικό. Τονίστηκε επίσης η ανάγκη επαγρύπνησης και ετοιμότητας του αντιιμπεριαλιστικού φιλειρηνικού κινήματος για τη συμμετοχή του, μαζί με το ταξικό λαϊκό κίνημα, στη 48ωρη απεργία που θα ακολουθήσει, αμέσως μετά την κατάθεση των παραπάνω νομοσχεδίων.

Ιδιαίτερα απασχόλησε την παναττική σύσκεψη, η προετοιμασία της 36ηςΜαραθώνιας Πορείας, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Μάη, από τον Τύμβο του Μαραθώνα στις 8 π.μ., μέχρι το υπουργείο Αμυνας στις 6.30 μ.μ. που θα γίνει ο τερματισμός και η εκδήλωση υποδοχής.

Η ΕΕΔΥΕ απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη Μαραθώνια Πορεία και στις πορείες που διοργανώνουν τον Μάη οι Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα και θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα. Οπως τονίζει σε ανακοίνωσή της «η συμμετοχή στη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, είναι βήμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής και της ελληνικής εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους που δημιουργούν θανάσιμους κινδύνους για το λαό μας και τους λαούς της ευρύτερης περιοχής. Πορευόμαστε και παλεύουμε για: Εξω το ΝΑΤΟ απ' το Αιγαίο, αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ