Παρασκευή 15 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αθλια και συκοφαντική επίθεση στο δήμο Πάτρας με αφορμή ακύρωση συναυλίας

Σε διάφορα ΜΜΕ και μέσα «κοινωνικής δικτύωσης» προστέθηκε και ο υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ στην ...Αθήνα για να επιτεθεί στη δημοτική αρχή Πάτρας για την ακύρωση συναυλίας για τεχνικούς λόγους!

Μία συκοφαντική και χυδαία επίθεση σε βάρος του δήμου Πάτρας βρίσκεται σε εξέλιξη, με αφορμή τη μη πραγματοποίηση συναυλίας - για τεχνικούς λόγους - του συγκροτήματος «Rotting Christ» στον δημοτικό χώρο «Αίγλη».

Διάφορα ΜΜΕ και μέσα «κοινωνικής δικτύωσης» βρήκαν την ευκαιρία να μιλήσουν για ένα «πρωτοφανές περιστατικό», για «λογοκρισία», χτυπώντας ουσιαστικά τη δημοτική αρχή της Πάτρας και μάλιστα αναπαράγοντας ολόκληρη την ανακοίνωση της διοργανώτριας εταιρείας. Σε αυτήν αναφέρεται ότι «άτομα της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών πίεσαν το δήμο να ακυρώσει το event και να μη μας παραχωρήσει την "Αίγλη" λόγω του υβριστικού και καλά ονόματος της μπάντας προς το πρόσωπο του Ιησού», για να καταλήξει ότι στον «καθόλα κομμουνιστικό δήμο» «ζούμε μεσαιωνικές στιγμές».

Στη συκοφαντική επίθεση ήρθε να προστεθεί και ο υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα, Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος σε ανάρτησή του στο «Facebook» είχε το θράσος να εξισώσει τη διακοπή παράστασης στη Θεσσαλονίκη από φασιστική ομάδα με τη μη πραγματοποίηση της συναυλίας. Με εκφράσεις όπως «Οι λογοκριτές ξανάρχονται» καταλήγει ότι «παρακολουθώ εξαιρετικά ανήσυχος την υποχώρηση του δήμου Πατρέων στις πιέσεις ακροδεξιών οργανώσεων αλλά και ανθρώπων της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών και με θλίβει η σιωπή του και η τακτική του να επικαλείται ηλεκτρολογικά προβλήματα. Πιστεύω ότι δουλειά του κάθε Δήμου, είναι να προασπίζεται την ελευθερία της έκφρασης, να ενθαρρύνει την καλλιτεχνική δημιουργία, να περιθωριοποιεί τους αυτόκλητους ιεροεξεταστές της καθημερινής ζωής». Ξεχνώντας (;) βέβαια ότι με την ίδια δημοτική αρχή, το εν λόγω συγκρότημα από τη συγκεκριμένη αίθουσα είχε ξεκινήσει την παγκόσμια περιοδεία του πριν από τρία χρόνια...

Για όλα τα παραπάνω εξέδωσε ανακοίνωση και ο δήμος Πατρέων, στην οποία εξηγεί αναλυτικά τους λόγους ακύρωσης της συναυλίας, σημειώνοντας ότι δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί λόγω σοβαρών τεχνικών προβλημάτων και ότι αυτήν την εξέλιξη τη γνωστοποίησε και στη διοργανώτρια εταιρεία. Στην ίδια ανακοίνωση σημείωνε ανάμεσα σε άλλα: «Οσον αφορά τη συναυλία που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο, η διοργανώτρια εταιρεία έχει ενημερωθεί για το πρόβλημα και γίνονται προσπάθειες για την αποκατάσταση της βλάβης, προκειμένου να πραγματοποιηθεί».

Απάντηση στις αθλιότητες Ηλιόπουλου

Στη συνέχεια εξέδωσε και νέα ανακοίνωση απαντώντας στις αθλιότητες Ηλιοπούλου: «Ο μέχρι πρότινος υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα, κ. Ηλιόπουλος, με σημερινή του δήλωση αναμασά την άθλια συκοφαντία περί δήθεν "λογοκρισίας". Είναι θράσος και πρόκληση ο μέχρι πρότινος υπουργός μιας κυβέρνησης η οποία ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση ώστε να πέσουν στα μαλακά οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, που συγκυβέρνησε τέσσερα χρόνια με τους εθνικιστές του Καμμένου και που στελέχη της φωτογραφίζονταν με χρυσαυγίτες στο Καστελλόριζο, να επιχειρεί να ταυτίσει τη δημοτική αρχή της Πάτρας με τους φασίστες. Μιλώντας για "λογοκρισία" παραποιεί την πραγματικότητα, αντιγράφοντας τον Γκέμπελς.

Η δημοτική αρχή παραχώρησε και παραχωρεί δημοτικούς χώρους και διευκολύνει όλους τους φορείς, πολιτικούς, συνδικαλιστικούς, αθλητικούς κ.λπ., χωρίς διακρίσεις, και αυτό θα συνεχίσει να κάνει. Δεν παραχωρούμε χώρους και δεν διευκολύνουμε με κανέναν τρόπο μόνο το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.

Ο πατραϊκός λαός και οι μαζικοί φορείς του, που με την κινητοποίησή τους και το πανελλαδικό κύμα συμπαράστασης συνέβαλαν στην αθώωση του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, που δικάστηκε γιατί δεν διευκόλυνε τη Χρυσή Αυγή, έχουν βγάλει συμπεράσματα και θα δώσουν την απάντησή τους στις εκλογές του Μαΐου».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ