Τετάρτη 13 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Οι γάμοι του Φίγκαρο» στη Λυρική

«Οι γάμοι του Φίγκαρο», η όπερα του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, ανεβαίνει στην Εθνική Λυρική Σκηνή για οκτώ παραστάσεις. Η έναρξη των παραστάσεων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Μάρτη και όχι στις 23 Μάρτη, όπως είχε ανακοινωθεί. Οι θεατές που έχουν αγοράσει εισιτήρια για την αναβληθείσα παράσταση θα ενημερωθούν τηλεφωνικά από τα Ταμεία της ΕΛΣ και θα τους δοθεί η δυνατότητα είτε να μεταφέρουν τα εισιτήρια τους σε μια από τις άλλες παραστάσεις των «Γάμων του Φίγκαρο», είτε να τα ακυρώσουν και να λάβουν πίσω τα χρήματά τους.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 27, 29, 31 Μάρτη και 12, 14, 16, 17, 20 Απρίλη στο Κέντρο Πολιτισμού «Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

«Οι γάμοι του Φίγκαρο» πρωτοπαρουσιάστηκαν στη Βιέννη το 1786, τρία χρόνια πριν από τη Γαλλική Επανάσταση. Το κείμενο βασίζεται στην πεντάπρακτη κωμωδία του Μπωμαρσαί «Η τρελή ημέρα» ή «Ο γάμος του Φίγκαρο» και απηχεί την ατμόσφαιρα της εποχής. Οι πρωταγωνιστές της είναι εκπρόσωποι διαφορετικών κοινωνικών τάξεων και, πιο συγκεκριμένα, του Κόμη και της Κόμισσας και των υπηρετών τους, Σουζάννας και Φίγκαρο. Η υπόθεση των «Γάμων» αφορά την προσπάθεια του Φίγκαρο και της Σουζάννας να πραγματοποιήσουν τον γάμο τους, παρά τα εμπόδια που θέτει ο Κόμης. Είναι ένα έργο του οποίου οι χαρακτήρες είναι κατεξοχήν ανθρώπινοι, με όλες τους τις όψεις, τις θετικές αλλά και τις σκοτεινές, να παρουσιάζονται.

Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ Αλέξανδρος Ευκλείδης, τη δραματουργία υπογράφει η Αγγέλα Σαρόγλου, τα σκηνικά ο Γιάννης Κατρανίτσας, τα κοστούμια η Ιωάννα Τσάμη και τους φωτισμούς η Μελίνα Μάσχα. Τη μουσική διεύθυνση της παραγωγής υπογράφουν οι διακεκριμένοι αρχιμουσικοί Μάριος Παπαδόπουλος και Γιώργος Μπαλατσινός. Τη Χορωδία της ΕΛΣ διευθύνει ο Αγαθάγγελος Γεωργακάτος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ