Τετάρτη 13 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Να κατεδαφιστούν ερείπια στα Αναφιώτικα

Ερώτηση προς τους υπουργούς Πολιτισμού και Εσωτερικών κατέθεσε το ΚΚΕ με θέμα την κατεδάφιση ερειπίων επί της οδού Στρατώνος και τη δημιουργία χώρου πρασίνου και οξυγόνου στα Αναφιώτικα. Συγκεκριμένα, στην Ερώτηση, που υπογράφουν οι βουλευτές Αλέκα Παπαρήγα, Θανάσης Παφίλης και Λιάνα Κανέλλη, αναφέρεται:

«Στην οδό Στράτωνος στα Αναφιώτικα υπάρχουν εγκαταλειμμένα ερείπια από το 1997, ιδιοκτησίας του υπουργείου Πολιτισμού, τα οποία έχουν και απαλλοτριωθεί.

Τα ερείπια αυτά φέρουν τους αριθμούς 15, 17, 21, 23, 25, επί της οδού Στράτωνος. Ο χώρος που βρίσκονται είναι εντός του εγκεκριμένου Ρυμοτομικού Σχεδίου Αθηνών (ΦΕΚ 522/Δ΄/1980) και είναι χαρακτηρισμένος ως ευρύς κοινόχρηστος χώρος και (γειτνιάζει) είναι μεταξύ των οικοδομικών τετραγώνων (Ο.Τ. 62α/60, 62β/60 και 88/60).

Από το 1997, με διακοπή εργασιών, λόγω αυθαιρεσιών και του πολεοδομικού καθεστώτος, έχουν εγκαταλειφθεί.

Οι κάτοικοι της περιοχής δικαιολογημένα ζητάνε να κατεδαφιστούν τα ερείπια αυτά και ο ευρύς αυτός κοινόχρηστος χώρος να δοθεί στο δήμο Αθηναίων και στους δημότες, να φυτευτεί για να αποτελέσει χώρο πράσινου και οξυγόνου για τα πυκνοδομημένα Αναφιώτικα.

Ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί τι μέτρα θα πάρουν για να υλοποιήσουν το παραπάνω δίκαιο αίτημα των κατοίκων των Αναφιώτικων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ