Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 14 Μάρτη 2019 - αριθ. φύλλου: 13206

ΝΑΤΟ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
«Ψαρεύει» στα πανεπιστήμια συνεργούς σε βρώμικα ιμπεριαλιστικά σχέδια

Αποκαλυπτική καταγγελία του Τομεακού Συμβουλίου ΑΕΙ Ηρακλείου της ΚΝΕ


ΣΕΛ.  18
ΟΜΙΛΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Ξεσκονίζει «αραχνιασμένα» ψευτοδιλήμματα μπροστά στις εκλογές

ΚΚΕ: Η «προοδευτική» συμμαχία τους, που διατηρεί και επεκτείνει όλους τους μνημονιακούς νόμους, βρίσκεται στο ίδιο «μαύρο» μέτωπο με τη ΝΔ. Δεν είναι αντίπαλος της ακροδεξιάς, αλλά γίνεται τελικά χορηγός και τροφοδότης της


ΣΕΛ.  5

Εξω η εργοδοσία και οι νόθοι! Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών!

Συγκέντρωση σήμερα, στις 6.30 μ.μ., στην Καλαμάτα, για να μη νομιμοποιηθούν η ωμή εργοδοτική παρέμβαση και οι δεκάδες αντιπρόσωποι - μαϊμού

  • Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στην Καλαμάτα, όπου Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα από όλη τη χώρα διαδηλώνουν ενάντια στην προσπάθεια εργοδοσίας και εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ομάδα Βασιλόπουλου - ΣΥΡΙΖΑ) να ξεκινήσουν ένα συνέδριο με δεκάδες νόθους αντιπροσώπους, πολλοί από τους οποίους είναι οι ίδιοι εργοδότες!
  • Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις καλούν κάθε αντιπρόσωπο που δεν έχει καμιά σχέση με τέτοιες μεθοδεύσεις, που δεν ανέχεται την παρουσία της εργοδοσίας μέσα σε εργατικές οργανώσεις, να συμμετάσχει στη συγκέντρωση, να μη δεχτεί να νομιμοποιήσει ένα συνέδριο νόθων και εργοδοτών!

ΣΕΛ.  12   -   13

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
«Λίαν καλώς»...

Τα «καλά λόγια» των «θεσμών» για τις επιδόσεις της στην αντιλαϊκή πολιτική, το διάστημα που μεσολάβησε από την πρώτη «μεταμνημονιακή» «αξιολόγηση», και το «κλίμα συναίνεσης» στο Γιούρογκρουπ αντιπαραθέτει η κυβέρνηση στην κριτική των άλλων αστικών κομμάτων, που την κατηγορούν για καθυστερήσεις στην εφαρμογή των «προαπαιτούμενων», άρα και στην εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων.

Αν η ΝΔ και οι άλλοι πιέζουν για ταχύτερη εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων που περιλαμβάνονται στον «μεταμνημονιακό» «τσελεμεντέ» του κεφαλαίου, η κυβέρνηση αξιοποιεί την έκθεση της Κομισιόν ως απόδειξη ότι συνεχίζει να κάνει καλά τη δουλειά της και γι' αυτό αποσπά τα εύσημα. Και πράγματι, δεν είναι δύσκολο να το καταλάβει κανείς, βλέποντας ορισμένα από τα βασικότερα μέτρα που νομοθέτησε η κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες.

Εχουμε και λέμε: Παράλληλα με την κατάργηση του «υποκατώτατου» μισθού, μετά από εφτά χρόνια εφαρμογής του μέτρου (τα τέσσερα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ), νομοθέτησε την επιδότηση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών για τους νεοπροσλαμβανόμενους, ανοίγοντας την όρεξη των επιχειρηματικών ομίλων για συνολικότερη μείωση της συνεισφοράς τους στα ασφαλιστικά ταμεία.

Μόλις πριν από λίγες μέρες, με συναίνεση μάλιστα των άλλων αστικών κομμάτων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε τη μείωση της φορολογίας στα κέρδη για τους κατόχους μετοχών από 15% σε 10%. Το «δημοσιονομικό κενό» που θα προκύψει, θα καλυφθεί με ισοδύναμα μέτρα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Γι' αυτό, άλλωστε, οι «θεσμοί» επιμένουν στη «διεύρυνση της φορολογικής βάσης», με την εφαρμογή της προψηφισμένης μείωσης του αφορολόγητου από την επόμενη χρονιά, ώστε να μεγαλώσει η ευχέρεια του κράτους να κάνει φοροαπαλλαγές και φορομειώσεις στο κεφάλαιο.

Την περασμένη βδομάδα, επίσης, η κυβέρνηση νομοθέτησε την αύξηση κατά 10% των τιμών στα «φάρμακα αναφοράς», που παρασύρουν προς τα πάνω τις τιμές συνολικά των φαρμάκων. Η αύξηση αυτή αργά ή γρήγορα θα περάσει στην τσέπη των ασθενών και τα κέρδη στην τσέπη των φαρμακοβιομηχάνων. Και όχι μόνο αυτό: Χάρισε επιπλέον στις φαρμακοβιομηχανίες 20 εκατ. ευρώ, ρυθμίζοντας προς όφελός τους την επιστροφή στο κράτος των χρημάτων από την υπέρβαση της ετήσιας κρατικής φαρμακευτικής δαπάνης. Και είναι πραγματικά προκλητικό, στο φόντο αυτής της απόφασης, να αλληλοκατηγορούνται κυβέρνηση και ΝΔ, όταν και οι δυο έχουν στο ενεργητικό τους τέτοιες «χαριστικές ρυθμίσεις», την ώρα που ο λαός «ξεπαραδιάζεται» για να έχει την υγεία του.

Οι εφοπλιστές επίσης, σαν αντάλλαγμα προς την κυβέρνηση που διατηρεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο καθεστώς της φοροασυλίας τους (με 57 διαφορετικές φοροαπαλλαγές) και που τους «ανοίγει δουλειές» και πεδία για τα κέρδη τους με τη συμμετοχή σε διάφορα επικίνδυνα παζάρια στην περιοχή, υπέγραψαν το συνυποσχετικό - πρόκληση, με το οποίο συμφώνησαν να παραδίδουν εθελοντικά (!) ορισμένα ψίχουλα από τα υπερκέρδη τους στο κράτος.

Η ενισχυμένη εποπτεία και η «μεταμνημονιακή» «αξιολόγηση» με τα προαπαιτούμενά τους - που υποτίθεται θα τέλειωναν με τα μνημόνια - είναι εδώ και ήρθαν να υπενθυμίσουν στην κυβέρνηση όσα δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει.

Ενα απ' αυτά είναι η πλήρης διάλυση της όποιας προστασίας υπήρχε έως σήμερα για την πρώτη κατοικία από πλειστηριασμούς. Η «συναίνεση» που εκφράστηκε, όμως, στο Γιούρογκρουπ για γρήγορη διευθέτηση του θέματος, σημαίνει ότι το νέο πλαίσιο θα είναι ακόμα χειρότερο απ' αυτό που άφησε να διαρρεύσει η κυβέρνηση, κλιμακώνοντας παραπέρα τους εκβιασμούς στα λαϊκά νοικοκυριά να πληρώσουν απ' αυτά που δεν έχουν και τις απειλές για χιλιάδες νέους πλειστηριασμούς.

Αυτό είναι λοιπόν το «πανόραμα» της δεύτερης «μεταμνημονιακής» «αξιολόγησης», που όπως όλα δείχνουν θα ολοκληρωθεί στις αρχές Απρίλη. Και αν τα μέτρα τόνωσης της καπιταλιστικής κερδοφορίας, που νομοθέτησε η κυβέρνηση τις προηγούμενες βδομάδες, προκάλεσαν τέτοιον ενθουσιασμό στους «θεσμούς», φανταστείτε τι έχει να γίνει όταν λήξει και το θέμα των «κόκκινων» δανείων, με χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά να δένονται στην ηλεκτρική καρέκλα των ρυθμίσεων που ετοιμάζει η κυβέρνηση...


ΖΑΚΥΝΘΟΣ - ΧΩΜΑΤΕΡΗ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ - ΧΩΜΑΤΕΡΗ
ΧΑΛΚΙΔΑ - ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ
ΧΑΛΚΙΔΑ - ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ
ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΓΚΡΑΒΑΣ
ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΓΚΡΑΒΑΣ
ΤΟΠΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Σε χώρους δουλειάς και Εκπαίδευσης το κάλεσμα για πιο ισχυρό ΚΚΕ
  • Καθημερινές παρεμβάσεις των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για όλα τα ζητήματα που «καίνε» το λαό και τη νεολαία
  • Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε πανεπιστήμια όλης της χώρας με τίτλο: «Κάνε τη διαφορά με ισχυρό ΚΚΕ παντού. Η πρώτη σου ψήφος να είναι κόκκινη!»

ΣΕΛ.  8   -   10


ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο βενεζουελάνικος λαός μόνος αρμόδιος για το μέλλον του

ΣΕΛ.  20
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ - ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Καταλύτης διευθετήσεων οι «ευκαιρίες» για κέρδη

ΣΕΛ.  4,    24
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Σήμερα το συλλαλητήριο για τους συμβασιούχους

ΣΕΛ.  17
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ
Κάλεσμα στο αγροτικό συλλαλητήριο την Κυριακή 17/3 στο Κιλελέρ

Στην 109η επέτειο του ξεσηκωμού των κολίγων


ΣΕΛ.  16

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ