Τετάρτη 6 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Δεν αγγίζει την ουσία των προβλημάτων

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ, Μ. Συντυχάκη, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

«Το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης δεν δίνει ριζικές, ουσιαστικές λύσεις στο βασικό διακύβευμα, που είναι η πάταξη της διαφθοράς, της ανομίας στον επαγγελματικό αθλητισμό, της οπαδικής βίας και των στημένων, γιατί η κυβέρνηση δεν τολμά να βάλει χέρι σε αυτό που επικρατεί στον αθλητισμό και κυρίως στο χώρο του ποδοσφαίρου, δηλαδή την επιχειρηματική δράση». Αυτά επισήμανε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο «Επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού και άλλες διατάξεις».

Πρόσθεσε πως «αυτά τα φαινόμενα θα υπάρχουν όσο ο αθλητισμός θα λειτουργεί ως επιχείρηση και η συνείδηση θα καλλιεργείται με τις αξίες αυτού του σάπιου συστήματος - όλα για την πρωτιά και το κέρδος. Αυτός είναι ο αθλητισμός των ΠΑΕ, των χορηγών, των μάνατζερς» και έφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τον επιλεκτικό υποβιβασμό του Αιγινιακού και του ΟΦΗ.

Κατήγγειλε τις ευθύνες των κυβερνήσεων για την κατάσταση που επικρατεί και επισήμανε προς τους φιλάθλους ότι πρέπει να στοχεύσουν στην πραγματική αιτία του προβλήματος και να μην στοιχίζονται πίσω από τα συμφέροντα του κάθε επιχειρηματία.

Το ΚΚΕ, συνέχισε, «καλεί τους φιλάθλους, το λαό και τη νεολαία να μην παγιδεύονται στις κόντρες των επιχειρηματιών, να μην ταυτίζουν το καλό της ομάδας με τα συμφέροντα του εκάστοτε επιχειρηματία. Πρέπει να καταργηθούν οι ΠΑΕ και κάθε είδους επιχειρηματική δράση στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό. Μόνο τότε θα επέλθει η πραγματική εξυγίανση».

Ο Μ. Συντυχάκης αναφέρθηκε επίσης στην τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ στο αθλητικό νομοσχέδιο, με την οποία ζητά να επιβάλλονται κυρώσεις σε περιπτώσεις μη εφαρμογής διάταξης σε νόμο του 2016 για την πρόσληψη προπονητών (βλ. και σχετικό θέμα). Οπως κατήγγειλε ο βουλευτής του ΚΚΕ, σήμερα η ΕΠΟ απαγορεύει την πρόσληψη στα σωματεία ποδοσφαίρου των πτυχιούχων προπονητών ποδοσφαίρου που έχουν άδεια άσκησης του επαγγέλματος από την αρμόδια υπηρεσία της ΓΓΑ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ