Σάββατο 23 Φλεβάρη 2019 - Κυριακή 24 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τη Στερεά Ελλάδα «επιθεώρησε» ο Αμερικανός πρέσβης

Με επίσκεψη στη Στερεά Ελλάδα και συνάντηση με τον περιφερειάρχη, Κ. Μπακογιάννη, συνέχισε την Παρασκευή την «επιθεώρησή» του ανά τη χώρα ο Αμερικανός πρέσβης, Τζ. Πάιατ.

Ο Τζ. Πάιατ στη Λαμία ενημερώθηκε από τον περιφερειάρχη και τους αντιπεριφερειάρχες για την κατάσταση που επικρατεί στη Στερεά Ελλάδα «και τις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής», σε τομείς όπως ο τουρισμός, οι ιαματικές πηγές, ο πολιτισμός και η αγροδιατροφή, δείχνοντας «ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας», όπου η Στερεά Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή των εγκαταστάσεων και τα αμερικανικά μονοπώλια μυρίζονται κέρδη. Επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε για τις γεωργικές βιομηχανίες στη Στυλίδα αλλά και το Καρπενήσι.

«Είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση που ξεπέρασε κατά πολύ τα τυπικά», δήλωσε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι «η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μπορεί και πρέπει να αποτελέσει προορισμό για επενδύσεις» και «σήμερα κάναμε μια πάρα πολύ καλή αρχή».

Ο Αμερικανός πρέσβης, από την πλευρά του, υποστήριξε πως «η Στερεά Ελλάδα είναι μια περιοχή με τεράστιες δυνατότητες σε ό,τι αφορά τον τουρισμό», ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στη συγκέντρωση της βιομηχανίας στα όρια της Βοιωτίας με την Αττική. Μάλιστα, ο Τζ. Πάιατ χαρακτήρισε την επίσκεψή του σημαντική, καθώς, όπως είπε, του δίνεται η δυνατότητα... να κατανοήσει τι ακριβώς συμβαίνει στα λαϊκά στρώματα στη χώρα και τις επενδυτικές δυνατότητες που υπάρχουν μετά από μια δεκαετία κρίσης!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ