Σάββατο 23 Φλεβάρη 2019 - Κυριακή 24 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Γιώργος ΜΑΓΙΑΚΗΣ

Τελειόφοιτος της Φιλοσοφίας, δάσκαλος του Χορευτικού Τμήματος Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων, Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Εσω - Εξω Αγυιάς και Τερψιθέας

Συντάσσομαι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο του Κώστα Πελετίδη και στηρίζοντας τον υποψήφιο περιφερειάρχη Νίκο Καραθανασόπουλο. Η πολυετής ενασχόλησή μου με τον λαϊκό πολιτισμό και την ερασιτεχνική δημιουργία, αλλά και η δράση μου μέσα στο συνοικιακό κίνημα, καθιστά πασιφανές ότι ο δρόμος της καπιταλιστικής ανάπτυξης δεν είναι ο δικός μας δρόμος.

Τα συμφέροντα του συστήματος υπονομεύουν την ποιότητα της ζωής των ανθρώπων, καταπατούν τα δικαιώματά τους, παρεμβαίνουν άναρχα στο φυσικό περιβάλλον και προάγουν την αισθητική του καταναλωτικού κιτς ως πολιτισμό. Ξεζουμίζουν οτιδήποτε θα επιφέρει κέρδος και δη το μέγιστο. Εμπόδιο σε αυτήν την ασυδοσία βρίσκονται το ΚΚΕ και η «Λαϊκή Συσπείρωση», που όχι μόνο αντιστέκονται, αλλά αφυπνίζουν το λαό και οργανώνουν το επόμενο βήμα του. Η πείρα του ΚΚΕ είναι αυτή που κάνει κάθε αγώνα του πατραϊκού λαού νικηφόρο.

Η διεκδίκηση των λαϊκών αναγκών μέσω της μαζικής κινητοποίησης του ίδιου του λαού είναι αυτό που πλήττει σήμερα το σύστημα και καθιστά τον δήμο της Πάτρας επικίνδυνο δήμο για τα καπιταλιστικά συμφέροντα. Γιατί σήμερα προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας πείσουν ότι είναι και δικό μας συμφέρον η ανάπτυξη των επιχειρήσεων (θέσεις εργασίας, αύξηση τουρισμού, κ.λπ.). Αποκρύβουν, όμως, το γεγονός ότι έτσι θα «χορεύουμε» διαρκώς στο ρυθμό της ελεύθερης αγοράς.

Η νέα γενιά επιστημόνων και εργαζομένων βιώνει στο έπακρο την εκμετάλλευση, παραχωρώντας όλες τις δυνάμεις της για μια καλύτερη τύχη. Το ΚΚΕ με τις θέσεις και τις επιστημονικές αναλύσεις αναδεικνύει ότι τα αίτια της φτώχειας, της έλλειψης ίσων ευκαιριών, των εμποδίων για προσωπική ανάπτυξη και της απαξίωσης της συλλογικής ζωής δεν είναι θέμα τύχης ή ατυχίας. Είναι ο ακραίος ανταγωνισμός μεταξύ εκείνων που κατέχουν την οικονομία. Η συμπόρευση όλων των προοδευτικών δυνάμεων υπό την πρωτοπόρα δράση του ΚΚΕ, σε όλες τις διαβαθμίσεις της πολιτικής ζωής, θα καταστήσει την κοινωνία κυρίαρχη με γνώση, στόχο και οργάνωση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ