Παρασκευή 15 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Τα μεθεόρτια του ντέρμπι...

«Χαρτοπόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ των ΚΑΕ Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός και κόντρες στο διαδίκτυο ακολούθησαν τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων για τα ημιτελικά του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ. Θυμίζουμε ότι μετά την απόφαση των «ερυθρολεύκων» να μην επιστρέψουν στον αγωνιστικό χώρο για το β' ημίχρονο, διαμαρτυρόμενοι για τη διαιτησία του πρώτου μέρους, ο αγώνας κατακυρώθηκε υπέρ των «πρασίνων», οι οποίοι έτσι προκρίθηκαν στον τελικό όπου θα αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ (17/2, Ηράκλειο).

Ενα 24ωρο μετά, η ΚΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία απειλεί να μην αγωνιστεί ξανά κόντρα στον Παναθηναϊκό σε κανέναν αγώνα των εγχώριων διοργανώσεων χωρίς την παρουσία ξένων διαιτητών. Αυτό μάλιστα ενώ σε ένα μήνα (16/3) είναι προγραμματισμένος ο αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων στο ΣΕΦ για τον β' γύρο του πρωταθλήματος της Basket League. Παράλληλα, η ΚΑΕ Ολυμπιακός διευκρινίζει πως δεν θα συμμετάσχει σε κανέναν αγώνα με οποιοδήποτε αντίπαλο αν σε αυτόν οριστεί κάποιος από τρεις διαιτητές του ντέρμπι που δεν τελείωσε ποτέ (Αναστόπουλος, Μάνος και Παναγιώτου). Και καλεί τις αρμόδιες αρχές να ερευνήσουν τις στοιχηματικές αποδόσεις του χτεσινού αγώνα, εστιάζοντας σε αλλαγές που υπήρξαν στις αποδόσεις (υπέρ της νίκης του Παναθηναϊκού) μετά την ανακοίνωση για τη διαιτητική τριάδα. Τέλος, η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ ανακοίνωσε απαγόρευση εισόδου στο ΣΕΦ για τον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δ. Γιαννακόπουλο.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός απάντησε με δική της ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει πως υπάρχουν νόμοι που η άλλη πλευρά θα βρει μπροστά της σε οποιοδήποτε ενέργεια, ενώ «υπενθυμίζει» στην ΚΑΕ Ολυμπιακός πως «δεν είναι κράτος».

Να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται αντιμέτωπος με τιμωρία η οποία μπορεί να φτάσει και στην αφαίρεση βαθμών από το πρωτάθλημα, καθώς ΕΣΑΚΕ και ΕΟΚ (διοργανώτρια του Κυπέλλου) έχουν κοινό δίκαιο στις διοργανώσεις τους.

ΟΔΚΕ: Στηρίζει το διαιτητικό τρίο

Τη στήριξή της στο διαιτητικό τρίο του επίμαχου ημιτελικού εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδας (ΟΔΚΕ). Παράλληλα, εκφράζει τη λύπη της για όσα διαδραματίστηκαν στο ΟΑΚΑ και επισημαίνει ότι οι «Ελληνες διαιτητές είναι υψηλότατου επιπέδου και άρτιες προσωπικότητες, κάτι το οποίο άλλωστε αποδεικνύεται από τη συμμετοχή τους σε όλες τις παγκόσμιες διοργανώσεις».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε κομβικό σημείο η κόντρα τίτλου(2023-06-15 00:00:00.0)
Ωρα τελικών για τους «αιώνιους»(2022-06-10 00:00:00.0)
Μπάχαλο στο φινάλε(2019-05-09 00:00:00.0)
Δεν κατεβαίνει ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι(2019-03-15 00:00:00.0)
Ευχές για ηρεμία(2009-04-24 00:00:00.0)
Πολυμέτωπη μάχη(2001-04-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ