Πέμπτη 14 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΝΕΑΠΟΛΗΣ - ΣΥΚΕΩΝ
Κινητοποίηση για την καθαριότητα στα σχολεία

Παράσταση διαμαρτυρίας για τις ελλείψεις σε καθαριστές και καθαρίστριες στα σχολεία οργανώνουν οι Σύλλογοι Γονέων του δήμου Νεάπολης - Συκεών, σήμερα Πέμπτη στις 2 το μεσημέρι, μπροστά στο δημαρχείο της Νεάπολης, και καλούν σε μαζική συμμετοχή τους εκπαιδευτικούς, τους καθαριστές/ριες και τους τοπικούς φορείς.

Αναδεικνύουν ότι το πρόβλημα του καθαρού σχολείου είναι αδιάσπαστα συνδεδεμένο με την υγεία των μαθητών και ότι είναι κοινή υπόθεση γονιών - εκπαιδευτικών - καθαριστών η διεκδίκηση προσλήψεων καθαριστών στα δημόσια σχολεία, γιατί χωρίς αυτούς δεν μπορεί να λειτουργήσει σε σωστή βάση καμία σχολική μονάδα.

Καλούν τη διοίκηση του δήμου να αναλάβει τις ευθύνες της και να δώσει άμεση λύση στο πολύ σοβαρό πρόβλημα των σχολείων. Καλούν την κυβέρνηση να νομοθετήσει άμεσα μαζικές προσλήψεις εργαζομένων στην καθαριότητα, με καθεστώς μόνιμης και σταθερής εργασίας με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Απαιτούν να διασφαλιστούν όλοι οι απαραίτητοι πόροι από τον κρατικό προϋπολογισμό προς τις σχολικές επιτροπές των δήμων, αναφορικά με τα Μέσα Ατομικής Προστασίας των καθαριστών/ριών και τα αναγκαία καθαριστικά υλικά (ποσοτικά και ποιοτικά) στα σχολεία.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org