Παρασκευή 8 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συγκέντρωση και στη Μυτιλήνη για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό

Κινητοποίηση για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη. Η κινητοποίηση έγινε από το Εργατικό Κέντρο Λέσβου, με τη συμμετοχή σωματείων του νησιού και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, και στο πλαίσιό της έγινε πορεία μέσα από την αγορά της Μυτιλήνης.

Οπως ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Θ. Ασλανίδης, «από την πρώτη στιγμή ο λαός της Λέσβου ανέπτυξε κύμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες. Με το σημερινό συλλαλητήριό μας, καθώς και με την απεργία στη Σάμο που αποφάσισαν οι φορείς της Σάμου, στέλνουμε μήνυμα προς την κυβέρνηση, την ΕΕ και όλους αυτούς που δήθεν κόπτονται για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό αλλά στην ουσία στηρίζουν με νύχια και με δόντια τις πολιτικές αυτές που γεννούν την προσφυγιά, που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους, τους λαούς των χωρών».

Και πρόσθεσε: «Η διατήρηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ και η επαναφορά του και στα άλλα νησιά έχει να κάνει με τη στήριξη της νησιωτικότητας, το αντιστάθμισμα του υψηλού κόστους ζωής και μεταφορών για τους νησιώτες. Κατακτήθηκε με τους αγώνες του λαού και σαν κατάκτηση πρέπει να την υπερασπιστούμε. Δεν το χωράει ο νους μας ότι για να συνεχίσει να υπάρχει μειωμένος ΦΠΑ θα πρέπει οι συνάνθρωποί μας να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες, να συνεχίσει να υπάρχει ο πόνος, η προσφυγιά και η μετανάστευση».

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, Στρατής Κόμβος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ