Παρασκευή 8 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΑΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Χαιρετίζει τις χιλιάδες λαού που συμμετείχαν στην πανσαμιακή απεργία

«Τις χιλιάδες λαού του νησιού μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των εργατικών σωματείων και των φορέων και συμμετείχαν στην πανσαμιακή απεργία την Πέμπτη 7 Φλεβάρη με αιτήματα: Nα κλείσει το "hot spot", να μη δημιουργηθεί κανέναν νέο, να απεγκλωβιστούν πρόσφυγες και μετανάστες από το νησί και τη χώρα καθώς και να καλυφθούν οι μεγάλες ελλείψεις του νοσοκομείου και των δομών Υγείας», χαιρετίζει η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει ακόμα τα εξής:

«Η κυβέρνηση, η ΕΕ και οι άλλες δυνάμεις που συμφωνούν με την πολιτική εγκλωβισμού των προσφύγων και μεταναστών στα νησιά πρέπει να σταματήσουν να κωφεύουν στη διεκδίκηση των νησιωτών. Η μεγάλη λαϊκή συμμετοχή με τα αιτήματα αλληλεγγύης έδωσε αποστομωτική απάντηση σε όσους επιχείρησαν, για λογαριασμό της κυβέρνησης, να συκοφαντήσουν αυτήν την κινητοποίηση. Η μαζική λαϊκή κινητοποίηση απέδειξε ότι μπορεί να απομονώνει τις ρατσιστικές ακροδεξιές και φασιστικές ομάδες.

Η κυβέρνηση έχει ευθύνη που, με αποκλεισμό από αστυνομικές δυνάμεις του "hot spot", εμπόδισε και τη μαζική συμμετοχή προσφύγων και μεταναστών σε αυτήν τη μεγάλη κινητοποίηση γιατί δεν ήθελε να φανεί ότι η πλειοψηφία του λαού του νησιού και οι πρόσφυγες - μετανάστες έχουν το ίδιο αίτημα: Του απεγκλωβισμού, ενάντια στην πολιτική τη δική της και της ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ