Τρίτη 5 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ - ΣΥΚΕΩΝ
Παράσταση διαμαρτυρίας για προσλήψεις καθαριστριών στα σχολεία

Παράσταση διαμαρτυρίας, για τις ελλείψεις σε καθαριστές και καθαρίστριες στα σχολεία, οργανώνουν οι Σύλλογοι Γονέων του δήμου Νεάπολης - Συκεών, την Πέμπτη 14 Φλεβάρη, στις 2 το μεσημέρι, μπροστά στο δημαρχείο της Νεάπολης και καλούν σε μαζική συμμετοχή τους εκπαιδευτικούς, τους καθαριστές/ριες και τους τοπικούς φορείς.

Αναδεικνύουν ότι το πρόβλημα του καθαρού σχολείου είναι αδιάσπαστα συνδεδεμένο με την υγεία των μαθητών και πως είναι κοινή υπόθεση γονιών - εκπαιδευτικών - καθαριστών η διεκδίκηση προσλήψεων καθαριστών στα δημόσια σχολεία, γιατί χωρίς αυτούς δεν μπορεί να λειτουργήσει σε σωστή βάση καμία σχολική μονάδα.

Οπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων ήταν πάντα ελλιπές, ενώ σήμερα μεγάλο μέρος του έχει συνταξιοδοτηθεί, χωρίς να έχει αναπληρωθεί. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι σήμερα τα σχολεία μας λειτουργούν χωρίς καθαριστές/ριες. Τα τελευταία χρόνια, οι υπεύθυνοι για την καθαριότητα των σχολικών μονάδων προσπαθούν να δώσουν λύσεις με ημίμετρα μέσα από 8μηνες συμβάσεις ή συμβάσεις έργου, που συνήθως ξεκινούν στα μέσα της χρονιάς ή είναι εντελώς ανεπαρκείς, αφού ένας εργαζόμενος δεν επαρκεί για τα μεγάλα συγκροτήματα. Το σχολείο όμως δεν μπορεί να λειτουργήσει με 8μηνα και η υγιεινή των μαθητών δεν μπορεί να περιμένει πότε θα προκηρυχθεί διαγωνισμός, πότε θα έρθει το νέο προσωπικό και εάν θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός μετά τη λήξη των συμβάσεων. Σε κάθε περίπτωση, οι σχολικές μονάδες μένουν για μήνες ακαθάριστες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία».

Καλούν τη διοίκηση του δήμου να αναλάβει τις ευθύνες της και να δώσει άμεση λύση στο πολύ σοβαρό πρόβλημα των σχολείων. Καλούν την κυβέρνηση να νομοθετήσει άμεσα μαζικές προσλήψεις εργαζομένων στην καθαριότητα με καθεστώς μόνιμης και σταθερής εργασίας με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Απαιτούν να διασφαλιστούν όλοι οι απαραίτητοι πόροι από τον κρατικό προϋπολογισμό προς τις σχολικές επιτροπές των δήμων, αναφορικά με τα Μέσα Ατομικής Προστασίας των καθαριστών/ριών και τα αναγκαία καθαριστικά υλικά (ποσοτικά και ποιοτικά) στα σχολεία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ