Σάββατο 2 Φλεβάρη 2019 - Κυριακή 3 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
Πανδημοσιοϋπαλληλικό συλλαλητήριο στις 12 Φλεβάρη

Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 6 μ.μ.

Από τη μαζική σύσκεψη Ομοσπονδιών και Σωματείων του Δημοσίου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη
Από τη μαζική σύσκεψη Ομοσπονδιών και Σωματείων του Δημοσίου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη
Με αίτημα την άρση κάθε συνταγματικής απαγόρευσης και τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, πλήθος συνδικαλιστικών οργανώσεων του Δημοσίου καλούν σε πανδημοσιοϋπαλληλικό συλλαλητήριο την Τρίτη 12/2, στις 6 μ.μ., με συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή.

Η απόφαση για το συλλαλητήριο πάρθηκε σε μια ιδιαίτερα μαζική σύσκεψη, που έγινε στις 30/1 στην Αθήνα, με τη συμμετοχή πάνω από 100 συνδικαλιστικών οργανώσεων, και συγκεκριμένα 6 Ομοσπονδιών, 102 πρωτοβάθμιων Σωματείων, 5 Νομαρχιακών Τμημάτων της ΑΔΕΔΥ και 3 Επιτροπών Αγώνα συμβασιούχων.

Αναλυτικά, στο κάλεσμα για την κινητοποίηση επισημαίνονται τα εξής:

«Αυτή η σημαντική πρωτοβουλία αποτελεί βήμα κλιμάκωσης και ώθησης του αγώνα για την ικανοποίηση του παλλαϊκού αιτήματος για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Αποτελεί συνέχεια των αγώνων των δημόσιων υπαλλήλων που έγιναν τα τελευταία χρόνια για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία. Ποιος δεν θυμάται τους μαζικούς και μαχητικούς αγώνες των συμβασιούχων των ΟΤΑ, που κατακαλόκαιρο πλημμύριζαν το κέντρο της Αθήνας, τον αγώνα των συμβασιούχων στα Νοσοκομεία, τις πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών, που πέρασαν το μήνυμα του ανυποχώρητου αγώνα, αψηφώντας την κρατική βία, τα χημικά και την καταστολή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Κάθε φορά που ήμασταν στους δρόμους, εισπράτταμε από τους αρμόδιους υπουργούς των εκάστοτε κυβερνήσεων ότι "δεν μπορούν να μετατραπούν οι συμβάσεις σε ΙΔΑΧ, δεν μπορούν να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι γιατί το απαγορεύει το άρθρο 103 του Συντάγματος".

Τις μέρες αυτές η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή την αναθεώρηση του Συντάγματος. "Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα". Τώρα η κυβέρνηση έχει "και το μαχαίρι και το πεπόνι". Τελειώνουν τα προσχήματα και οι ψευτοδικαιολογίες. Οφείλει να προχωρήσει άμεσα στη συνταγματική κατοχύρωση του πανανθρώπινου δικαιώματος στην εργασία και συνεπώς και στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Ο αγώνας για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων αφορά όλους, μόνιμους και συμβασιούχους, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Είναι αγώνας κοινός.

Ο αγώνας για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων είναι αγώνας ενάντια σε όλες τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, ενάντια στις απολύσεις, είναι αναγκαίος όρος για μια αξιοπρεπή διαβίωση.

Από τη μαζική σύσκεψη 118 Ομοσπονδιών και Σωματείων του Δημοσίου ένα βροντερό μήνυμα στάλθηκε: Εδώ και τώρα μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων! Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί, ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στους δήμους, σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες.

(...) Το αίτημα και ταυτόχρονα πρόταση στη συνταγματική αναθεώρηση, που αποφασίστηκε να κατατεθεί σε όλα τα κόμματα, πλην της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, είναι το ακόλουθο: "Το δικαίωμα στην εργασία, στη σταθερή και μόνιμη δουλειά είναι αδιαπραγμάτευτο και κατοχυρωμένο για όλους τους εργαζόμενους. Ως εκ τούτου, απαλείφεται από το άρθρο 103 και το σύνολο του Συντάγματος κάθε διάταξη που εμποδίζει ή ακυρώνει αυτό το δικαίωμα, που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Εφεξής, κατοχυρώνεται διά του Συντάγματος και επιβάλλεται υποχρεωτικά σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων"».

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που πήραν μέρος στη σύσκεψη

Οι Ομοσπονδίες, τα Σωματεία του Δημοσίου και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που πήραν μέρος στη σύσκεψη είναι:

Οι Ομοσπονδίες Συλλόγων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας, Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας, Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων, Δημοσίων Υπαλλήλων, Υπαλλήλων τ. Υπουργείου Ανάπτυξης, Τομείς Βιομηχανίας, Ενέργειας (ΟΣΥΒΕΤ) και Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ).

Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, οι Σύλλογοι Αττικής και Αιγαίου.

Από τους ΟΤΑ, τα Συνδικάτα ΟΤΑ Αττικής, Αχαΐας, Λάρισας, Μαγνησίας, οι Σύλλογοι νομού Θεσπρωτίας, νομού Πρέβεζας, νομού Θεσσαλονίκης. Τα Σωματεία Εργαζομένων στους δήμους Κορυδαλλού, Ηλιούπολης, Β. Εύβοιας, Λευκάδας, Ικαρίας και Φούρνων, Λήμνου, Σάμου, Νισύρου, Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας, Αγίων Αναργύρων, Καισαριανής, Περάματος, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου, Φυλής, Αμαρουσίου, Παλαιού Φαλήρου, Νάξου και μικρών Κυκλάδων, Λυκόβρυσης - Πεύκης, Θριασίου, Ελευσίνας - Ασπροπύργου - Μάνδρας - Ειδυλλίας, Υπαλλήλων Δήμου Πάτρας, Οδηγών - Χειριστών Δήμου Πάτρας. Το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι», η Παναττική Επιτροπή Συμβασιούχων και η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Κοινωφελούς Προγράμματος Πυροπροστασίας Δασαρχείων Ν. Θεσσαλονίκης.

Από τους ΟΤΑ Β' βαθμού, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, οι Σύλλογοι Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Σάμου και Ικαρίας, Τρικάλων, Εβρου, Ζακύνθου, Χίου, Ρεθύμνου.

Από την Υγεία, τα Σωματεία Εργαζομένων στα νοσοκομεία «Θριάσιο», «Ευαγγελισμός», «Τζάνειο», «Αττικόν», «Γ. Γεννηματάς», ΚΑΤ, Οφθαλμιατρείο, ΑΧΕΠΑ, «Αλεξάνδρα», Σάμου, Πρέβεζας, Κέρκυρας, Λευκάδας, οι Ενώσεις Ιατρών Θεραπευτηρίου Λέρου, ΝΚΥΝ Τρικάλων, Πέλλας και Σερρών, το Σωματείο Εργαζομένων στο Ιδρυμα Προστασίας Παιδιού και Μητέρας.

Από τα ΑΕΙ - ΤΕΙ, οι Σύλλογοι Διοικητικού Προσωπικού ΕΜΠ, ΕΚΠΑ, ΑΠΘ και των Πανεπιστημίων Γεωπονικού Αθηνών, Θεσσαλίας, Δυτικής Αττικής, Διεθνούς Πανεπιστημίου, Παντείου, οι Συμβασιούχοι Οδοντιατρικής ΕΚΠΑ.

Από την Εκπαίδευση, οι ΕΛΜΕ Α' Δυτ. Αθήνας (Περιστέρι), Γ' Αθήνας, Β' Αθήνας (παρατηρητής), Ε' Αθήνας, Νότιας Αθήνας (παρατηρητής), Λήμνου, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Α' Θεσσαλονίκης, Δ' Θεσσαλονίκης, Φωκίδας, Ζακύνθου και Α' Δυτικής Αττικής (Ελευσίνα). Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ρόζα Ιμβριώτη», «Σωκράτης», «Γ. Σεφέρης», Λήμνου, Χαϊδαρίου, «Πλουμπίδης», «Πρόοδος» (παρατηρητής), Νησιών Αργοσαρωνικού, «Θουκυδίδης», Ηλιούπολης, Ικαρίας - Φούρνων, Σαλαμίνας, Αιγάλεω, Πύργου και η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων και Ελαστικά εργαζομένων στην Εκπαίδευση.

Από τα Ασφαλιστικά Ταμεία, οι Σύλλογοι ΠΣΕ ΟΓΑ και Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων.

Από το υπουργείο Γεωργίας, οι Σύλλογοι Εργαζομένων νομού Αττικής και Μακεδονίας - Θράκης.

Τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Λήμνου, Χίου, Σάμου, Γρεβενών. Η Πανελλαδική Ενωση Κτηνιάτρων Δημοσίου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ