Σάββατο 2 Φλεβάρη 2019 - Κυριακή 3 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΓΥΝΑΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Στάση εργασίας στην Τράπεζα Πειραιώς

Προειδοποιητική στάση εργασίας (12 το μεσημέρι - 5 μ.μ.) για όλους τους εργαζόμενους της Τράπεζας Πειραιώς στην Αττική, τη Δευτέρα 4/2, κήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Συστήματος. Θα γίνει συγκέντρωση, στη 1 μ.μ., στον κύριο χώρο του τμήματος RBU («Κόκκινα» Δάνεια), στη λεωφ. Μεσογείων.

Να σημειωθεί πως ο Σύλλογος Υπαλλήλων στις υπηρεσίες της τράπεζας έχει κηρύξει πανελλαδική στάση εργασίας την ίδια μέρα και ώρα μόνο για τους εργαζόμενους στο τμήμα RBU.

Αιτία της κινητοποίησης είναι οι σχεδιασμοί της τράπεζας να προχωρήσει στην απόσχιση του τμήματος των «Κόκκινων» Δανείων και σε μαζικές απολύσεις των εργαζομένων που απασχολούνται σ' αυτό. Πανελλαδικά στο τμήμα αυτό απασχολούνται περίπου 1.200 εργαζόμενοι, οι οποίοι ακούνε διευθυντικά στελέχη να ανακοινώνουν ότι είτε θα απολυθούν είτε θα μεταφερθούν σε ιδιωτικές εταιρείες που θα αναλάβουν να διαχειριστούν τα πακέτα των «κόκκινων» δανείων. Αντίστοιχο προβλέπεται το μέλλον και για τους εργαζόμενους των άλλων τραπεζών.

Στη Θεσσαλονίκη οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν την Παρασκευή συγκέντρωση έξω από το κεντρικό κατάστημα της τράπεζας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα που απηύθυναν, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποίησαν, η Ηβα Καριώτη από το «Αγωνιστικό Μέτωπο» και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και υπάλληλος της Τράπεζας Πειραιώς.

Στη διάρκεια της παρέμβασης, ο Σ. Ζαριανόπουλος ενημέρωσε τους συναδέλφους του για Ερώτηση που κατέθεσε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα «κόκκινα» δάνεια και το μέλλον των τραπεζοϋπαλλήλων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ