Πέμπτη 31 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
Κομβική στροφή για τετράδα

Στην τελική ευθεία της κανονικής περιόδου μπαίνει η Ευρωλίγκα και η αποψινή αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ για την 20ή αγωνιστική (21.00 - NS1) θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη για την προσπάθεια της ελληνικής ομάδας να εξασφαλίσει θέση στην πρώτη τετράδα και πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Τον ίδιο στόχο έχει και η Μπαρτσελόνα, κάτι που καθιστά την ήττα απαγορευτική και για τις δύο ομάδες. Με νίκη οι «ερυθρόλευκοι» αποκτούν ακλόνητο προβάδισμα έναντι των Καταλανών, καθώς είχαν νικήσει και στη Βαρκελώνη, και έτσι ουσιαστικά θα έχουν ως μοναδική αντίπαλο για την 4η θέση την Εφές.

Η κρισιμότητα του αγώνα για τον Ολυμπιακό φάνηκε και από τις δηλώσεις του τεχνικού τους, Ντέιβιντ Μπλατ. Από τις αρχές της βδομάδας αναφέρθηκε στην αποψινή αναμέτρηση ουκ ολίγες φορές, ενώ ζήτησε από τον κόσμο του Ολυμπιακού να δώσει βροντερό «παρών» και να ωθήσει την ομάδα προς τη νίκη. Εξέφρασε την πίστη του ότι οι παίκτες του θα τα δώσουν όλα για το θετικό αποτέλεσμα. Χαρακτήρισε την Μπαρτσελόνα μία από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης αυτή τη στιγμή, πολύ δυνατή τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, και εκτίμησε ότι «κλειδί» της αναμέτρησης θα είναι ο έλεγχος των ριμπάουντ.

Για τον Ολυμπιακό αμφίβολος παραμένει ο τραυματίας Παπανικολάου.

  • Αλλοι σημερινοί αγώνες: Χίμκι - Ζαλγκίρις Κάουνας (19.00 - ΝS3), Μπάγερν Μονάχου - Φενερμπαχτσέ (21.30 - NS2), Μπασκόνια - Μακάμπι Τελ Αβίβ (21.45 - NS3).

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ