Πέμπτη 24 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Φουριόζοι Ολυμπιακός και ΑΕΚ, «θρίλερ» στην Τρίπολη

Σε ματς - θρίλερ στην Τρίπολη ο Αστέρας νίκησε με 5-3 την ΑΕΛ πανηγυρίζοντας την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου

Eurokinissi

Σε ματς - θρίλερ στην Τρίπολη ο Αστέρας νίκησε με 5-3 την ΑΕΛ πανηγυρίζοντας την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου
Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που χαμογέλασαν σφραγίζοντας το εισιτήριο της πρόκρισης στα προημιτελικά στο χτεσινό δεύτερο μέρος των ρεβάνς για τους «16» του Κυπέλλου, όπου ξεχώρισε η συναρπαστική αναμέτρηση στην Τρίπολη με τα συνολικά 8 γκολ.

Στην πιο ενδιαφέρουσα κόντρα του χτεσινού προγράμματος εξαιτίας και του 0-0 στα Πηγάδια, ο Ολυμπιακός στο Φάληρο νίκησε 3-1 την Ξάνθη και προκρίθηκε στα προημιτελικά. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι στην κυκλοφορία και την τελική προσπάθεια. Προηγήθηκαν με τον Ποντένσε (29'), ενώ στο β' μέρος με τέρματα του Χασάν (53') και ξανά του Ποντένσε (61') έβαλαν τις βάσεις πρόκρισης. Ωστόσο, η αποχώρηση λόγω τραυματισμού του Μπουχαλάκη άφησε τους γηπεδούχους με 10 παίκτες (είχαν ολοκληρώσει τις αλλαγές) με αποτέλεσμα η Ξάνθη να ανεβάσει την πίεσή της και να μειώσει με εύστοχο πέναλτι του Μπρίτο (76').

Με τη φόρα των καλών εμφανίσεων στο πρωτάθλημα, η ΑΕΚ συνέχισε ανάλογα και στο Κύπελλο νικώντας στο ΟΑΚΑ τον Κισσαμικό με 5-0 στη ρεβάνς της ισοπαλίας (1-1) στην Κρήτη. Οι γηπεδούχοι με πρωταγωνιστή τον Γκάλο και την παρουσία του νεοαποκτηθέντα Κρίστισιτς στη βασική ενδεκάδα ήταν σε γενικές γραμμές καλύτεροι από τους αντιπάλους τους, καθάρισαν από νωρίς, προηγήθηκαν με 3-0 (Γκάλο 20', Κρίστισιτς 27', Μάνταλος 57' πέν.) ενώ στα τελευταία λεπτά ήρθαν δύο ακόμα γκολ από τον Λιβάγια (78', 81').

Ματς - θρίλερ έγινε στην Τρίπολη, όπου ο Αστέρας πήρε την πρόκριση μετά τη νίκη με 5-3 επί της ΑΕΛ ανατρέποντας την ήττα του με 3-2 στον πρώτο αγώνα. Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό σε εξέλιξη και εναλλαγή συναισθημάτων με έξι γκολ σε ένα 30λεπτο στο β' μέρος. Ο Αστέρας προηγήθηκε με 3-1 αλλά η ΑΕΛ κατάφερε να ισοφαρίσει σε 3-3 με τον πρώτο να απαντάει στο φινάλε με δύο ακόμα γκολ φθάνοντας στην πανηγυρική πρόκριση. Τα γκολ για τους γηπεδούχους σημείωσαν οι: Ζίζιτς (7' αυτ.), Ανχελ (40'), Βαλιέντε (58'), Καλτσάς (75'), Φερνάντεθ (85'). Για την ΑΕΛ σκόραραν οι: Ακόστα (52'), Σικάφκα (60'), Γκοϊκόβιτς (77').

Στο Περιστέρι ο Ατρόμητος με τον αέρα της πρώτης του εκτός έδρας νίκης με 3-0 επικράτησε ξανά του Απόλλωνα Σμύρνης με 2-1 σφραγίζοντας το εισιτήριο για την οκτάδα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τους Μούγιακιτς (6'), Μπρούνο (63') ενώ οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με τον Βάρκα (67').

Αυλαία σε ΟΑΚΑ και Ηράκλειο

Σε ΟΑΚΑ και Κρήτη θα κλείσει η αυλαία της προημιτελικής φάσης αφού εκεί θα κριθούν τα δύο τελευταία εισιτήρια για τα προημιτελικά. Στο πρώτο ο γηπεδούχος Παναθηναϊκός απέναντι στη Λαμία (19.30 Cosmote Sport 19.30) καλείται να ανατρέψει το εις βάρος του 1-0 του πρώτου αγώνα με τους Φθιωτούς να είναι ανεβασμένοι ψυχολογικά μετά και την πρόσφατη νίκη επί των «πρασίνων» για το πρωτάθλημα. Στο τοπικό ντέρμπι του Ηρακλείου ΟΦΗ και Εργοτέλης (17.15 Cosmote Sport 2) κοντράρονται με ανοιχτούς λογαριασμούς μετά το μεταξύ τους 1-1 του πρώτου αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ