Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Απανθρωπιά!

Ενώ οι εκατοντάδες ψυχές θαλασσοδέρνονταν στο σαπιοκάραβο της δυστυχίας στη Ζάκυνθο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απεφάνθη: «Δεν πρόκειται για πολιτικούς πρόσφυγες»! Η δήλωση του κ. Πρωτόπαππα δεν έγινε τυχαία. Εκδίδοντας ένα «πόρισμα» που ακυρώνει τις προσπάθειες αυτών των κυνηγημένων να ζητήσουν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, ο υπουργός έθεσε και το θεμέλιο λίθο της «νομιμότητας» που διέπει την κυβερνητική αντίληψη. Και η αντίληψη δεν είναι άλλη από τη λεγόμενη «επαναπροώθηση» των λαθρομεταναστών. Ούτε επ' αυτού ήταν φειδωλός ο κ. Πρωτόπαππας: «Από την απάντηση που έδωσα - συμπλήρωσε αργότερα - είναι σαφές ότι αντιμετωπίζεται και το θέμα της επανεισδοχής τους στη χώρα προέλευσης»...

Το μόνο επιπλέον που είπε χτες η κυβέρνηση ήταν να ζητήσει από την Τουρκία να είναι πιο «συνεργάσιμη», για να μη φτάνουν από τα παράλιά της λαθρομετανάστες στην Ελλάδα. Σ' αυτήν τη «συνεργάσιμη» Τουρκία θέλει να επαναπροωθήσει τους «ναυαγούς» της Ζακύνθου. Οτι οι άνθρωποι αυτοί είναι Κούρδοι, δηλαδή εκ προοιμίου «τρομοκράτες» (!) στην Τουρκία, δεν την πτοεί! Οτι μόλις προχτές στην Τουρκία είχαμε, ως απόδειξη του εκεί «ανθρωπισμού», τις 6 νέες πολιτικές δολοφονίες κατά των απεργών πείνας, ούτε αυτό πτοεί την κυβέρνηση! Η θέση της είναι δεδομένη: «Επαναπροώθηση»!

Αυτή η κυβερνητική στάση δεν αφορά μόνο στο δράμα των 1.250 ανθρώπων στη Ζάκυνθο. Μέρες τώρα, οι Αφγανοί πρόσφυγες βολοδέρνουν στο Πεδίον του Αρεως, εκλιπαρούν για προστασία και φροντίδα, αλλά ουδείς κυβερνητικός ανταποκρίνεται. Φαινόμενα, όπως το προχτεσινό στο Αλιβέρι, που από κοινού οι δημοτικοί προύχοντες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ «απαιτούν» (!) την απομάκρυνση των Κούρδων μεταναστών, γιατί, όπως λένε, υπάρχει κίνδυνος να μεταφερθούν μολυσματικές ασθένειες από τον αέρα (!), δεν είναι μεμονωμένα.

Η κυβέρνηση ας μην καμώνεται την «αθώα» και την «προστάτιδα» της «εσωτερικής ασφάλειας» και «ευημερίας», που δήθεν τις απειλούν οι πολιτικοί πρόσφυγες και οι οικονομικοί μετανάστες. Ο δρόμος που ακολουθεί είναι διπλά ολισθηρός: Αφ' ενός, συνυπογράφει την πολιτική της «νέας τάξης» του ιμπεριαλισμού, που στερεί από τους λαούς δικαιώματα, πατρίδα, δουλιά και τους οδηγεί στο δρόμο της προσφυγιάς. Αφ' ετέρου, όταν τα θύματα της πολιτικής των «έξυπνων» βομβών και της νεοαποικιακής εκμετάλλευσης ολόκληρων ζωνών φτάνουν στην Ελλάδα, η κυβέρνηση παίζει το χαρτί του εθνικισμού και της ξενοφοβίας. Υποκρίνεται ότι η άρνησή της, να περιθάλψει, να παράσχει άσυλο και να εντάξει στην εσωτερική ζωή τους οικονομικούς μετανάστες, υποκινείται από τα «αγαθά» ελατήρια της προστασίας των Ελλήνων πολιτών!

Ομως, οι Ελληνες εργαζόμενοι, όχι γιατί το επιβάλλει ο Ξένιος Δίας, αλλά γιατί έχουν ταξική συνείδηση και ταξικό ένστικτο, δε θα επιτρέψουν τέτοια απανθρωπιά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ