Παρασκευή 18 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Να αλλάξει το ... παρελθόν

Στη δεύτερη από τις τρεις συνεχόμενες εκτός έδρας αποστολές του στην Ευρωλίγκα ρίχνεται απόψε ο Παναθηναϊκός, αντιμετωπίζοντας τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας για τη 19η αγωνιστική (20.00 - Novasports 2).

Μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα τα περιθώρια απωλειών έχουν στενέψει για τους «πράσινους» στην προσπάθειά τους να προλάβουν το «τρένο» των πλέι οφ, η νίκη όμως κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση θα είναι, καθώς αγνοούν τι εστί «διπλό» από την 5η αγωνιστική και το παιχνίδι με την Μπούντουσνοστ, τον περασμένο Νοέμβρη.

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν καλείται να δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο απ' αυτό που έχει παρουσιάσει στις περισσότερες εκτός έδρας εμφανίσεις του, και σ' αυτό ποντάρει και στην ενίσχυση από τους Κιλπάτρικ και Πέιν. Οι νεοαποκτηθέντες έχουν ενταχθεί στην αποστολή για το Κάουνας, και ιδίως ο πρώτος έχει αφήσει ήδη εξαιρετικά δείγματα γραφής κατά το ντεμπούτο του για το πρωτάθλημα.

Σε δηλώσεις του κατά την αναχώρηση του Παναθηναϊκού, ο τεχνικός της ομάδας Ρίκι Πιτίνο εκτίμησε ότι οι βασικοί λόγοι των κακών εκτός έδρας εμφανίσεων είναι η αδυναμία να βγουν τα πλάνα της ομάδας που επιφέρει έλλειψη σωστών σουτ, λάθη (σε screens, pick and roll, μπλοκ κτλ), η απουσία του βασικού σκόρερ (Λάνγκφορντ) εδώ και ένα μήνα και η απώλεια των ριμπάουντ. Τόνισε την ανάγκη εκπλήρωσης των βασικών απαιτήσεων ενός αγώνα για να έρθουν οι νίκες και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι πολύ σύντομα θα συμβεί αυτό, αλλά και ευχαριστημένος από την αμυντική βελτίωση που ήδη παρατηρείται. Χαρακτήρισε δε τη Ζαλγκίρις ομάδα προπονημένη, που κάνει καλή δουλειά σε άμυνα και επίθεση.

Εκτός του Λάνγκφορντ, ο Πιτίνο άφησε εκτός αποστολής και τον Βουγιούκα.

  • Αλλοι σημερινοί αγώνες: Εφές - Νταρουσάφακα (19.30 - Novasports 3), Μπούντουσνοστ - Ρεάλ Μαδρίτης (20.00 - Novasports 4), Μπασκόνια - Αρμάνι Μιλάνο (22.00 - Novasports 3).

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ