Παρασκευή 18 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αλληλεγγύη στο Σουδανικό ΚΚ και στον σουδανικό λαό

Να σταματήσει η καταστολή και να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες

Χιλιάδες λαού κινητοποιούνται στο Σουδάν ενάντια στη φτώχεια και την καταπίεση
Χιλιάδες λαού κινητοποιούνται στο Σουδάν ενάντια στη φτώχεια και την καταπίεση
Σε τοποθέτησή της για τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο για το Σουδάν, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ αναφέρει τα παρακάτω:

«Εδώ και ένα μήνα εξελίσσονται πολύμορφες εργατικές - λαϊκές κινητοποιήσεις εκατομμυρίων Σουδανών ενάντια στο αντιλαϊκό καθεστώς της χώρας, εξαιτίας του νέου κύματος ακρίβειας και ελλείψεων σε ψωμί, βασικά τρόφιμα και καύσιμα. Οι κινητοποιήσεις αυτές αντιμετωπίζονται με σκληρή καταστολή και χρήση ακόμα και πραγματικών πυρών κατά των διαδηλωτών, και έχουν προκαλέσει το θάνατο αρκετών δεκάδων, τον τραυματισμό και τις συλλήψεις πολλών εκατοντάδων. Τα μεγάλα γεωπολιτικά συμφέροντα ιμπεριαλιστικών κέντρων, στα οποία εμπλέκεται και η ΕΕ, και τους ανταγωνισμούς των μονοπωλίων στην Αφρική και στην ευρύτερη περιοχή του Σουδάν, τα πληρώνουν ακριβά οι λαοί της περιοχής, που παλεύουν για τα δικαιώματά τους.

Το ΚΚΕ καταδικάζει την αιματηρή καταστολή του αντιλαϊκού καθεστώτος του Σουδάν. Εκφράζει την αλληλεγγύη του στο Σουδανικό ΚΚ και στους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες που αναπτύσσονται για οικονομικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα. Απαιτεί να σταματήσει η καταστολή και να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ