Τετάρτη 16 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΘΕΡΜΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΑ
ΘΕΡΜΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΑ
ΦΩΤΟ

14 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη μέρα που «έφυγε» από τη ζωή η ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΘΕΡΜΟΥ (16/1/2005). Στη μνήμη της η μητέρα της, ο πατέρας της και ο αδελφός της, με αφορμή τα 100 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ και στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος, προσφέρουν 40 ευρώ μέσω ΚΟΒ «902.gr».

Λιάνα, είσαι κάθε μέρα στη σκέψη μας, μας λείπεις πάρα πολύ. Τα χρόνια περνάνε σαν νερό, ο πόνος της απώλειας είναι το ίδιο αβάστακτος. Συνεχίζουμε στους ταξικούς αγώνες, που και εσύ συμμετείχες στη σύντομη ζωή σου, αταλάντευτα με το ΚΚΕ.

***

Στη μνήμη του πατέρα μου ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΕΣΙΔΗ, τον οποίο γνώρισα τον Σεπτέμβρη του 1963 σε ηλικία 19 ετών, και αποφυλακίσθηκε το 1964 από τις Φυλακές της Αίγινας με το κεφάλι ψηλά, χωρίς ταλαντεύσεις και δισταγμούς για δήλωση μετανοίας, καθώς και της ηρωίδας μάνας ΜΑΡΙΑΣ, στα πραγματικά πέτρινα χρόνια να μεγαλώσει τα τρία ανήλικα παιδιά της από 6 μηνών μέχρι 8 ετών, και των μεγαλύτερων αδελφών μου ΝΙΚΟΥ και ΛΑΖΑΡΟΥ, σταθερών οπαδών του Κόμματος, προσφέρω 50 ευρώ για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κάτω Πετρούπολης.

Δημήτρης Κεσίδης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου μας ΒΑΣΙΛΗ ΣΓΟΥΡΑΜΑΝΗ, που «έφυγε» από τη ζωή πρόσφατα, σύντροφοί του από την ΚΟΒ Μεταξουργείου προσφέρουν στο ΚΚΕ 475 ευρώ.

  • Στη μνήμη του σεμνού κομμουνιστή ΒΑΣΙΛΗ ΣΓΟΥΡΑΜΑΝΗ, τα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου Συνταξιούχων Δημοσίου Αθήνας αλλά και οι σύντροφοί του προσφέρουν οικονομική ενίσχυση στο Κόμμα του, το ΚΚΕ, 160 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Δ3 του Δημοσίου Τομέα.

Ο Βασίλης διετέλεσε μέλος του ΔΣ και μέχρι το τέλος της ζωής του βοηθούσε τον σύλλογο, με τις γνώσεις, την εμπειρία του και τον ταξικό προσανατολισμό του. Εδινε τη μάχη από όλα τα μετερίζια του αγώνα. Πάντα παρών.

  • Στη μνήμη του αγαπημένου συντρόφου ΒΑΣΙΛΗ ΣΓΟΥΡΑΜΑΝΗ, που «έφυγε» πρόωρα, προσφέρω στο Κόμμα μας 30 ευρώ μέσω ΚΟΒ Περισσού.

ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ
ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ
Γιάννης Παυλίδης

***

ΦΩΤΟ

Ο Φώτης Κώτσης και ο Κώστας Αγγελής πρόσφεραν μέσω ΚΟ Γαλατσίου του ΚΚΕ από ένα «κόκκινο μεροκάματο» για την Οικονομική Εξόρμηση, για την 101η επέτειο της μεγάλης Οκτωβριανής Επανάστασης, τα 100 χρόνια του τιμημένου ΚΚΕ, τα 60 χρόνια από την Κουβανική Επανάσταση την 1/1/1959 και τα δυο χρόνια που «έφυγε» ο μεγάλος κομμουνιστής ηγέτης ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ ΡΟΥΣ (φωτ.). Στο δρόμο του μαρξισμού - λενινισμού και του προλεταριακού διεθνισμού, της ανειρήνευτης ταξικής πάλης, στο δρόμο των Λένιν, Στάλιν, Φιντέλ, Τσε, μέχρι την τελική νίκη για την επανάσταση και την οικοδόμηση της εργατικής εξουσίας, του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

Η Γη θα γίνει κόκκινη με την εργατική τάξη στην εξουσία, οικοδομώντας μια άλλη κοινωνία, αυτήν που χάραξε η μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, τη σοσιαλιστική εξουσία των εργατών και αγροτών. Ζήτω τα 100 χρόνια του τιμημένου ΚΚΕ. Προχωράμε μπροστά στο δρόμο του αγώνα μέχρι την τελική νίκη.

Επίσης στη μνήμη των αγωνιστών από το Γαλάτσι: ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ΝΙΚΟΥ, ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΥ, ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΣΤΑ, ΧΑΡΟΥ ΚΩΣΤΑ, ΑΘΑΝΑΗΛΕΑ ΒΑΓΓΕΛΗ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ ΤΑΚΗ, ΚΩΣΤΗ ΒΑΓΓΕΛΗ, ΜΠΑΛΝΤΟΥΝΑ ΘΑΝΑΣΗ και ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΥ ΜΠΑΜΠΗ που «έφυγε» στις 21/12/2018. Ο Φώτης Κώτσης προσφέρει ακόμη 100 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».


ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΓΟΥΡΑΜΑΝΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΓΟΥΡΑΜΑΝΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ