Παρασκευή 21 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Απέχουν οι διαιτητές, αναβάλλεται η αγωνιστική

Την αναβολή της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος που ήταν προγραμματισμένη για το διήμερο 22 - 23 Δεκέμβρη αποφάσισε η Super League. Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται ως αποτέλεσμα της απόφασης των διαιτητών για αποχή, ως ένδειξη διαμαρτυρίας και καταδίκης της πρόσφατης, μαφιόζικου τύπου, επίθεσης που δέχθηκε ο συνάδελφός τους Αθανάσιος Τζήλος έξω από το σπίτι του στη Λάρισα.

Εξαρχής η πλειονότητα των διαιτητών είχε εκφράσει την πρόθεση για αποχή παρά τις προσπάθειες της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας και του επικεφαλής της, Μέλο Περέιρα, για συμφωνία προκειμένου να επιλεχθούν άλλοι τρόποι αντίδρασης και να μην επηρεαστεί η αγωνιστική δράση. Από την άλλη, υπέρ της πραγματοποίησης των αγώνων ήταν και οι ΠΑΕ της κατηγορίας, με τις ρήτρες που υπάρχουν από τα δύο κανάλια μετάδοσης των αγώνων να έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα για τις προθέσεις τους.

Παρ' όλα αυτά η πλειονότητα των διαιτητών εμφανίστηκε αμετακίνητη στην επιλογή και χτες το απόγευμα οριστικοποιήθηκε η συγκεκριμένη απόφαση, την οποία δημοσιοποίησαν μέσω σχετικής επιστολής (υπογράφεται από τους διαιτητές και βοηθούς της 1ης κατηγορίας), όπου μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης στον άξιο συνάδελφό μας απέχουμε από τις αγωνιστικές δραστηριότητες μέχρι νεωτέρας. Ευχόμαστε στον συνάδελφο περαστικά, είμαστε όλοι δίπλα του και απέναντι σε όσους προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν».

Μετά την επιστολή των διαιτητών για την αποχή τους, ήρθε και η ανακοίνωση της ΕΠΟ, η οποία ουσιαστικά «κλειδώνει» και την αναβολή της επόμενης αγωνιστικής. Λίγο αργότερα ήρθε και η επιβεβαίωση από τη διοργανώτρια αρχή. Από την πλευρά της η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία γνωστοποίησε πως στις 4 Γενάρη θα έχουν συνάντηση η ΕΠΟ, η ΚΕΔ, η Super League, οι διαιτητές και εκπρόσωπος της UEFA.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org