Σάββατο 3 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΥΓΕΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Διαμαρτυρία για τη διακοπή των ελέγχων

Την έντονη διαμαρτυρία του για τη διακοπή της λειτουργίας των περιφερειακών ελεγκτηρίων για τις συνταγές των δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων στο λεκανοπέδιο της Αττικής, που έχει σαν συνέπεια την ταλαιπωρία των ασθενών, χιλιάδες άσκοπες μετακινήσεις και την υποβάθμιση της περίθαλψης, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).

Υπενθυμίζεται ότι οι έλεγχοι διακόπτονται, καθώς η Νομαρχία Αθηνών αντιμετωπίζει τεράστιες ελλείψεις ελεγκτών γιατρών. Το τελευταίο διάστημα μειώθηκε ακόμα περισσότερο το ήδη ελλιπές προσωπικό, ενώ οι συμβάσεις έργου των ελεγκτών γιατρών δεν έχουν εγκριθεί από το υπουργείο Εσωτερικών. Ετσι, η νομάρχης Αθήνας Ελένη Μπεσμπέα με επείγον έγγραφό της (26.10.2001) προς τους γιατρούς που διενεργούσαν ελέγχους στους κατά τόπους δήμους, τους καλεί να επιστρέψουν στα Κεντρικά Ελεγκτήρια Τομέων της Νομαρχίας.

«Το δημόσιο από τη μια πλευρά απαιτεί θεώρηση των συνταγών και από την άλλη δε φροντίζει να έχει μηχανισμό θεώρησης», υπογραμμίζει ο Σύλλογος. Καταλήγοντας, καλεί τους συναρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών, Υγείας - Πρόνοιας και τη Νομαρχία Αθηνών να επιλύσουν άμεσα το πρόβλημα που καταταλαιπωρεί δεκάδες χιλιάδες ασθενείς.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ