Σάββατο 3 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΥΓΕΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΘΗΝΑΣ
Ενιαία αγωνιστική απάντηση

Από την πρόσφατη εξόρμηση του ΠΑΜΕ στον «Ευαγγελισμό»
Από την πρόσφατη εξόρμηση του ΠΑΜΕ στον «Ευαγγελισμό»
Ο πόλεμος, η κυβερνητική επέλαση στη δημόσια υγεία με τη λειτουργία ιδιωτικών ιατρείων στα δημόσια νοσοκομεία, η επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση, οι εργασιακές σχέσεις και τα εισοδηματικά συνιστούν το ενιαίο πλαίσιο της επίθεσης του κεφαλαίου στην εργατική τάξη και αυτό που με αντίστοιχα ενιαίο τρόπο οι εργαζόμενοι της Αθήνας πρέπει να αντιμετωπίσουν αγωνιστικά το επόμενο διάστημα.

Αυτό είναι το συμπέρασμα και η απόφαση της χτεσινής συνεδρίασης της γραμματείας του Συντονιστικού των Σωματείων, Συνδικάτων και συνδικαλιστών της Αθήνας καθώς όπως εκτιμήθηκε, ο πόλεμος είναι άμεσα συνδεδεμένος με τη συνολικότερη επίθεση σε δικαιώματα και κατακτήσεις της εργατικής τάξης. Στα πλαίσια αυτά η Γραμματεία του Συντονιστικού αποφάσισε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για τον ενιαίο τρόπο αντιμετώπισης όλων των μετώπων που ανοίγονται.

Ειδικότερα για το θέμα του πολέμου επαναβεβαίωσε τη συμμετοχή των εργαζομένων της Αθήνας στο συλλαλητήριο στις 8 Νοέμβρη και αποφάσισε να εντείνει τη δράση μέσα από τα σωματεία - με περιοδείες, μοίρασμα ανακοινώσεων - ώστε να διευρυνθεί και να πλατύνει ακόμα περισσότερο το αντιπολεμικό μέτωπο. Οσον αφορά το θέμα των ιδιωτικών ιατρείων στα δημόσια νοσοκομεία αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί σειρά περιοδειών σε νοσοκομεία και έκδοση ανακοίνωσης ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για τους στόχους της κυβέρνησης. Αποφασίστηκε να διοργανωθεί μέχρι το τέλος του Νοέμβρη πλατιά Παναθηναϊκή σύσκεψη σωματείων και εργαζομένων για το θέμα της κοινωνικής ασφάλισης σε συνδυασμό και με τα άλλα ζητήματα.

Οπως σημειώθηκε ειδικότερα στη συνεδρίαση της Γραμματείας, ο βρώμικος πόλεμος των ιμπεριαλιστών πρέπει να είναι στην ημερήσια διάταξη της πάλης των εργαζομένων και του λαού, καθώς αυτός χρησιμοποιείται από το μεγάλο κεφάλαιο ώστε να εντείνει ακόμα περισσότερο την επίθεσή του στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Ως μια τέτοια επίθεση χαρακτηρίστηκε και η πρόσφατη απόφαση για τη λειτουργία ιδιωτικών ιατρείων στα δημόσια νοσοκομεία που, όπως τονίστηκε, εντάσσεται σε συνολικότερη προσπάθεια της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την υγεία και να περικόψει τις κοινωνικές δαπάνες (βλέπε πολεμικό προϋπολογισμό). Στη συνεδρίαση υπογραμμίστηκε ακόμα ότι το θέμα των ιατρείων εντάσσεται άμεσα και στην επίθεση της κυβέρνησης στην κοινωνική ασφάλιση. Πρέπει, όπως επισήμαναν οι συνδικαλιστές, οι εργαζόμενοι να πάρουν το θέμα στα χέρια τους και να μην επιτρέψουν να περάσει αναίμακτα, όπως σχεδιάζεται, από την κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ