Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σύσκεψη σωματείων και φορέων για την Υγεία

Σύσκεψη σωματείων και φορέων της Ανατολικής Κρήτης με θέμα τις εξελίξεις και τα προβλήματα σε Υγεία και Πρόνοια, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, την Τετάρτη 12/12, στα γραφεία του.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων Υγειονομικού Προσωπικού ΠΕΔΥ Ανατολικής Κρήτης, του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου, της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, των Σωματείων Συνταξιούχων ΙΚΑ και Δημοσίου, της Ενωσης Συλλόγων Γονέων Νομού Ηρακλείου καθώς και μέλη από τον Φοιτητικό Σύλλογο Ιατρικής. Συμμετοχή δήλωσε και το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, ωστόσο δεν κατάφερε να παραστεί.

Αιχμή της συζήτησης ήταν οι σοβαρές συνέπειες σε υγειονομικούς, ασθενείς και λαϊκές οικογένειες από την πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ, που θεωρεί την Υγεία εμπόρευμα, τους ασθενείς πελάτες και τους εργαζόμενους πολυεργαλείο. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τις τρομακτικές ελλείψεις σε προσωπικό, τις μεγάλες λίστες αναμονής, που μόνο για το ΠΑΓΝΗ είναι 3.500 ασθενείς, για την επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, για την ανεπαρκέστατη κρατική χρηματοδότηση, για τους πετσοκομμένους μισθούς, την εντατικοποίηση και την ουσιαστική ανυπαρξία μέτρων για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία, για τη μη ένταξη στα ΒΑΕ και τον αποκλεισμό ακόμη και από τη χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος χιλιάδων υγειονομικών, για την παντελή απουσία προληπτικών ελέγχων και εμβολιασμού στα σχολεία και συνολικά στους χώρους εκπαίδευσης και εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης κατατέθηκαν οι παρακάτω προτάσεις για αγωνιστικές δράσεις, τις οποίες συμφώνησαν οι παρευρισκόμενοι να μεταφέρουν στα σωματεία τους, ώστε να ληφθούν σχετικές αποφάσεις για τη συντονισμένη υλοποίησή τους:

  • Κινητοποίηση στο ΠΑΓΝΗ τη μέρα των εγκαινίων των νέων μηχανημάτων, με συγκέντρωση και στάσεις εργασίας.
  • Συμμετοχή στην κινητοποίηση που διοργανώνουν ταξικά σωματεία του Ηρακλείου στις 18 Δεκέμβρη, μέρα ψήφισης του αντιλαϊκού προϋπολογισμού.
  • Κινητοποίηση για την Υγεία μέσα στο Γενάρη.
  • Κοινή παρουσία των σωματείων των υγειονομικών, μαζί με άλλα σωματεία εργαζομένων, μέσα σε χώρους δουλειάς.
  • Να προχωρήσουν τα σωματεία που πήραν μέρος στη σύσκεψη σε συνάντηση με τις διοικήσεις του ΠΑΓΝΗ και του ΠΕΔΥ.
  • Νέα σύσκεψη σωματείων για την παραπέρα κλιμάκωση.

Τα αιτήματα που αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εστιάζουν μεταξύ άλλων στα εξής: Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, με βάση τις ανάγκες. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με αξιοπρεπείς μισθούς και πλήρη εργασιακά - ασφαλιστικά - επιστημονικά δικαιώματα! Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους. Ανάκτηση όλων των απωλειών σε μισθολογικά - εργασιακά δικαιώματα. Επαναχορήγηση 13ου - 14ου μισθού (και αναδρομικά). Να πληρωθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα χωρίς καμιά εξαίρεση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ