Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Καταγγέλλουν προσπάθεια εκφοβισμού εκπαιδευτικών

Απειλητικά και χυδαία συνθήματα κατά εκπαιδευτικού που διδάσκει στο 1ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου, με απειλές κατά της ζωής του ίδιου αλλά και της οικογένειάς του, έγραψαν θρασύδειλα φασιστικά και ναζιστικά στοιχεία στους τοίχους σχολείου, υπογράφοντας με αγκυλωτούς σταυρούς.

Το περιστατικό σημειώθηκε τη Δευτέρα 10 Δεκέμβρη. Οι ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης καταδικάζουν τη συγκεκριμένη επίθεση και κάθε νέα απόπειρα εκφοβισμού σε εκπαιδευτικούς.

Η Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, μέλος της οποίας είναι ο συγκεκριμένος καθηγητής, σημειώνει: «Το νέο αυτό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στις απειλές και επιθέσεις ακροδεξιών και ναζιστικών ομάδων εναντίον καθηγητών, αλλά και ολόκληρων ΕΛΜΕ, οι οποίες στοχοποιήθηκαν μέσα από την ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής που έκανε λόγο για "καθηγητάδες που έχει διορίσει το ανθελληνικό καθεστώς" και "άθεους, εθνομηδενιστές", ενώ προχώρησαν σε επιθέσεις κατά μαθητών και κατά γονέων, οι οποίοι υπερασπίζονται τη νέα γενιά από το δηλητήριο του εθνικισμού και του φασισμού».

Καταγγέλλει ότι η νέα απόπειρα εκφοβισμού προέρχεται από αυτούς που επιχείρησαν την πρόσφατη συντονισμένη προσπάθεια εθνικιστικής και φασιστικής εισβολής στα σχολεία με πρόσχημα το μακεδονικό ζήτημα. Και δηλώνει ότι θα βρουν απέναντί τους το εκπαιδευτικό, εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα που παλεύει ενάντια στο φασισμό, στον πόλεμο, στο ρατσισμό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ