Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
«Αξιολογήσεις κόστους» για παζάρι με ΕΕ

ΡΩΜΗ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--

Σε «κινητικότητα» βρίσκονται τα επιτελεία της κυβέρνησης της Ιταλίας, καθώς η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ - αυτήν τη βδομάδα - θα εντείνει διεργασίες γύρω και από έναν πιθανό συμβιβασμό με τις Βρυξέλλες, που εκφράζει έντονες ενστάσεις για το σχέδιο ιταλικού προϋπολογισμού και γενικά την πορεία διαχείρισης του ιταλικού χρέους και δημόσιου ελλείμματος. Το Σαββατοκύριακο, η ιταλική βουλή ενέκρινε με 330 ψήφους υπέρ και 219 κατά το σχέδιο προϋπολογισμού, παρέχοντας ταυτόχρονα και ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Στο μεταξύ, ιταλικά ΜΜΕ επικαλούνταν κυβερνητική πηγή, σύμφωνα με την οποία η Ρώμη αναμένεται να στείλει «αναθεωρημένο προϋπολογισμό» στην Ευρωπαϊκή Ενωση την Τετάρτη.

Ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ Μάριο Σεντένο, πάντως, εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ιταλία θα μπορέσει να υποβάλει ένα αναθεωρημένο σχέδιο προϋπολογισμού στην ΕΕ.

Τραγωδία σε νυχτερινό κλαμπ

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας σε δημόσιους χώρους ήρθαν ξανά στην επιφάνεια, μετά από την τραγωδία που σημειώθηκε σε κλαμπ νυχτερινής διασκέδασης, με αποτέλεσμα το θάνατο πέντε εφήβων και μίας ενήλικης. Ολα έγιναν τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής προς το Σάββατο 8/12, στην ντισκοτέκ «Μπλε Φανάρι» στην πόλη Κορινάλντο κοντά στην Ανκόνα, όπου βρίσκονταν σχεδόν 1.000 άτομα (σχεδόν διπλάσιοι από τη χωρητικότητα) για να παρακολουθήσουν μία συναυλία. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, όλα ξεκίνησαν «ίσως εξαιτίας της ρίψης μίας ουσίας που προκαλεί κνησμό», που έκανε το πλήθος να τρέχει για να απομακρυνθεί απότομα, με αποτέλεσμα εκατοντάδες να ποδοπατηθούν. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 100, από τους οποίους οι 10 νοσηλεύονταν σε σοβαρή κατάσταση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ