Σάββατο 8 Δεκέμβρη 2018 - Κυριακή 9 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΝΟΕΜΒΡΗΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ
Με επιμονή και πλατύ άνοιγμα για την επιτυχία της μάχης

Η κατάταξη των ΚΟ στο 6ο «κλείσιμο». Κατά 64,34% καλύπτει το πλάνο της η ΚΟ Κ. Μακεδονίας
Η κατάταξη των ΚΟ στο 6ο «κλείσιμο». Κατά 64,34% καλύπτει το πλάνο της η ΚΟ Κ. Μακεδονίας
Εχουμε ήδη καλύψει τον πρώτο μήνα της Οικονομικής Εξόρμησης Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2018 και η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται στο 64,34% του πλάνου της.

Η Οργάνωση έχει εντείνει τους ρυθμούς της και παλεύει να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια που έχει, ώστε στο τέλος της Οικονομικής Εξόρμησης να έχει υπερκαλύψει το πλάνο της. Γιατί ο στόχος που ταιριάζει στην Οικονομική Εξόρμηση των 100 χρόνων του Κόμματός μας δεν μπορεί να είναι άλλος από την υπερκάλυψη του πλάνου, και μάλιστα κατά πολύ.

Ολα τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος έχουν μπει αποφασιστικά σ' αυτήν τη μάχη, ώστε να πολλαπλασιαστεί το άνοιγμα που γίνεται με το κουπόνι. Οι δυνατότητες να απευθυνθούμε ακόμα πιο πλατιά στην εργατική τάξη και στα λαϊκά στρώματα της περιοχής μας, ζητώντας οικονομική ενίσχυση από το υστέρημά τους, έχουν φανεί όλο το προηγούμενο διάστημα, συνεχίζοντας να αξιοποιούμε το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων, των συσκέψεων και περιοδειών που αναπτύσσει ταυτόχρονα η Οργάνωσή μας.

Κλειδί για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης είναι ο καλύτερος συνδυασμός της πολιτικής παρέμβασης με τη δουλειά με το κουπόνι. Η Οργάνωση έδωσε αυτό το διάστημα πολλές μάχες ταυτόχρονα: Εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια του Κόμματος, η μάχη της απεργίας στις 28/11, οι μάχες των αρχαιρεσιών στα συνδικάτα και στα Εργατικά Κέντρα της περιοχής μας. Εκεί που αυτή η δραστηριότητα συνδυάστηκε με την οικονομική δουλειά, εκεί που η κάθε Οργάνωση έβαλε συγκεκριμένους στόχους, μεταξύ άλλων και οικονομικούς, εκεί που ελέγξαμε απαιτητικά αυτούς τους στόχους, είχαμε θεαματικά αποτελέσματα: Εργαζόμενοι σε εργοστάσια της περιοχής, σε χώρους εκπαίδευσης, σε νοσοκομεία και κλινικές, ενίσχυσαν μαζικά το Κόμμα και τους αγώνες του. Μπορούμε να κάνουμε όμως ακόμα περισσότερα βήματα ώστε να ενταχθεί οργανικά η οικονομική δουλειά στην πολιτική μας παρέμβαση, να μην μένει πάρεργο, ο φτωχός συγγενής της δράσης μας.

Να πολλαπλασιαστούν οι πρωτοβουλίες όπως αυτές που πήραν αρκετές ΤΟ στην περιοχή μας, με «κόκκινα μεροκάματα» και εισφορές τη μέρα της επετείου ίδρυσης του Κόμματος. Πρωτοβουλίες που διαπαιδαγωγούν, που εκπαιδεύουν το κομματικό δυναμικό αλλά και τον περίγυρο στην ανιδιοτελή προσφορά, που ήταν και είναι πάντα το χαρακτηριστικό του κομμουνιστή.

Να αξιοποιήσουμε με θάρρος και επιμονή όλους τους φίλους του Κόμματος, τον κόσμο με τον οποίο συναντηθήκαμε στους δρόμους του αγώνα όλο αυτό το χρονικό διάστημα, που πονάει και αγαπάει το Κόμμα και παλεύει στο πλευρό μας για την ισχυροποίησή του. Να τον καλέσουμε πιο αποφασιστικά να μπει κι αυτός στη μάχη με το κουπόνι, ώστε να φτάσουμε και σε νέο κόσμο, όπου δεν έχουμε απευθυνθεί ξανά.

Ταυτόχρονα, για να ενισχύσουμε το πνεύμα της άμιλλας, καθορίζουμε τα εξής βραβεία για τις τρεις πρώτες Οργανώσεις: Για την 1η ΤΟ, τιμητική πλακέτα και υλικοτεχνικό εξοπλισμό αξίας 800 ευρώ. Για τη 2η ΤΟ, τιμητική πλακέτα και υλικοτεχνικό εξοπλισμό αξίας 400 ευρώ. Και για την 3η ΤΟ, τιμητική πλακέτα και υλικοτεχνικό εξοπλισμό αξίας 200 ευρώ.

Ο νέος αιώνας ζωής του Κόμματος θα μας βρει να παλεύουμε από καλύτερες θέσεις για το καθήκον της ισχυροποίησής του. Αυτό αντανακλάται και στην καλύτερη οικονομική του κατάσταση, ώστε να μπορεί να οργανώνει ακόμα πιο αποτελεσματικά την ιδεολογική και πολιτική του παρέμβαση, να δυναμώνει και να βαθαίνει τον αγώνα για την ανατροπή του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος.

Η ΟΠ Κ. Μακεδονίας θα παλέψει με όλες της τις δυνάμεις ώστε να υπερκαλύψει το πλάνο που της αναλογεί. Αποδεχόμαστε την άμιλλα που έχει καλέσει η ΟΠ Αττικής. Και επειδή τιμάμε πάντα το λόγο μας, προσκαλούμε τους 5 πρωτοπόρους συντρόφους της ΚΟ Αττικής, άσχετα αν χάσουν ή κερδίσουν στην άμιλλα (που φυσικά είμαστε σίγουροι ότι θα χάσουν), σε ένα 2ήμερο στη Θεσσαλονίκη, όπου θα τους περιηγήσουμε στη μήτρα που γέννησε το εργατικό κίνημα της Ελλάδας και θα μάθουν από πρώτο χέρι την βορειοελλαδίτικη συντροφική φιλοξενία.


Αθανασία ΧΑΤΖΗ
Μέλος του Γραφείου της ΕΠ Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ