Παρασκευή 7 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
Διεκδικούν 25.000 μόνιμους διορισμούς στην Εκπαίδευση

Σε συγκέντρωση στα Προπύλαια καλούν τη Δευτέρα στις 6 μ.μ. μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί

Η κάλυψη των αναγκών της Εκπαίδευσης και το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά βρίσκονται στο επίκεντρο της κινητοποίησης που πραγματοποιούν συμβασιούχοι και μόνιμοι εκπαιδευτικοί τη Δευτέρα 10 Δεκέμβρη, στις 6 μ.μ., στα Προπύλαια.

Κεντρικά αιτήματα είναι η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων/αναπληρωτών εδώ και τώρα, 25.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων, εξίσωση δικαιωμάτων/αδειών μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Σε αυτά ενώνουν τη φωνή τους μια σειρά από πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών της Αττικής. Αποφάσεις συμμετοχής στην κινητοποίηση, στην οποία κάλεσε η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων, έχουν πάρει μέχρι στιγμής οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Σωκράτης», «Ρόζα Ιμβριώτη», «Δ. Γληνός», «Ν. Πλουμπίδης», «Γ. Σεφέρης», Σαλαμίνας, «Θουκυδίδης», «Αριστοτέλης», Χαϊδαρίου, Παλαιού Φαλήρου, Νέας Σμύρνης, «Πρόοδος», κι ακόμα η ΕΛΜΕ Πειραιά και η Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας. Απόφαση συμμετοχής έχουν πάρει επίσης η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι των Δασκάλων και των Νηπιαγωγών του ΕΚΠΑ.

Οπως αναφέρουν σειρά σωματείων εκπαιδευτικών, οι φετινοί διορισμοί αποδεικνύουν ότι η μονιμοποίηση των 25.000 συμβασιούχων που εργάζονται όλα αυτά τα χρόνια στα σχολεία είναι ο ελάχιστος αριθμός που χρειάζεται για να λειτουργήσουν υποτυπωδώς τα σχολεία. «Ζητάμε μόνιμη και σταθερή εργασία γιατί όλοι οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη να ζουν με αξιοπρέπεια, να έχουν την Υγεία και την περίθαλψη που πρέπει, να μπορούν να κάνουν οικογένεια σαν άνθρωποι και όχι με το πιστόλι στον κρόταφο, όπως έδειξαν πρόσφατα περιστατικά με εγκυμονούσες συναδέλφισσες».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org