Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Διαμαρτυρία αρχαιολόγων στη Θεσσαλονίκη

Διαμαρτυρία στο Ανάκτορο του Γαλέριου, στην πλατεία Ναυαρίνου, στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν χτες το πρωί μέλη του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων, που αντιδρούν στην απόλυση 57 συναδέλφων τους που απασχολούνται στο έργο της Ψηφιοποίησης των Κινητών Μνημείων της Διεύθυνσης Διαχείρισης του Εθνικού Αρχείου Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού. Απαίτησαν από το υπουργείο να πάρει πίσω τις απολύσεις, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, να φύγουν οι ανάδοχοι - εργολάβοι από τα έργα του ΥΠΠΟΑ. Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα, Πάτρα και Γιάννενα.

Οι 57 εργαζόμενοι στο έργο της Ψηφιοποίησης, μετά από 22 συμβάσεις, οι περισσότερες από τις οποίες ήταν μηνιαίες και διμηνιαίες, απολύθηκαν οριστικά και ενώ είναι απλήρωτοι για δύο μήνες. Το ΥΠΠΟΑ αποφάσισε να τους απολύσει και να σταματήσει το έργο της ψηφιοποίησης, με πρόσχημα την έκπτωση της ιδιωτικής αναδόχου εταιρείας που είχε αναλάβει να δημιουργήσει το πληροφοριακό σύστημα το οποίο θα υποδεχόταν το πλήθος των πληροφοριών που συλλέγουν οι αρχαιολόγοι εδώ και τέσσερα χρόνια.

Οι έκτακτοι αρχαιολόγοι σημειώνουν ότι η ψηφιακή καταγραφή κινητών και ακίνητων μνημείων θα έπρεπε να νοείται μόνιμη υποχρέωση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και να διασφαλίζεται σε μόνιμη βάση από μόνιμο προσωπικό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ