Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αθώωσαν τον χρυσαυγίτη

Αθώος κρίθηκε ο υπόδικος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης βουλευτής της ναζιστικής Χρυσής Αυγής Ηλ. Κασιδιάρης για το αδίκημα της διέγερσης σε βία («ξεφορτωθείτε τα ανθρώπινα σκουπίδια», έλεγε για τους Ρομά) από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας.

Ο ναζιστής βουλευτής πρωτόδικα (28 Σεπτέμβρη 2017) καταδικάστηκε από το Γ' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας σε ποινή 6 μηνών με αναστολή μετά από μηνυτήρια αναφορά του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ). Στις 21 Μάη 2018, το Β' Τριμελές Πλημμελειοδικείο είχε απορρίψει την έφεσή του, καθώς δεν προσήλθε να την υπερασπίσει, και επικύρωσε την πρωτόδικη καταδίκη. Η υπόθεση δικάστηκε ξανά κατόπιν αίτησης ακύρωσης λόγω ερημοδικίας που υπέβαλε ο κατηγορούμενος και έγινε δεκτή.

Η υπόθεση, μετά από διαρκείς αναβολές, εκδικάστηκε πέντε μήνες πριν από την παραγραφή καθώς η πράξη τελέστηκε στις 15/5/2011, ενώπιον του Β΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας, με πρόεδρο την δικαστή Σοφ. Φουρλάρη και συνέδρους τις Δ. Αυγουστοπούλου και Ελ. Πυργάκη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ