Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΟΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Περιορισμοί στη μεταφορά των μαθητών

Την απόσυρση της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που αφορά στη μεταφορά μαθητών και δημοσιεύτηκε στις 26/9/2018 ζητά με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Περιστερίου, καταγγέλλοντας ότι για πρώτη φορά μπαίνουν όροι και προϋποθέσεις στη μεταφορά μαθητών μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων.

Συγκεκριμένα, για να εγκρίνεται η μεταφορά του μαθητή η ΚΥΑ βάζει ως κριτήριο να φοιτά στο πλησιέστερο μουσικό ή καλλιτεχνικό σχολείο της περιοχής του και να κουβαλά ογκώδη μουσικά όργανα. Αν οι μαθητές δεν κουβαλούν ογκώδη μουσικά όργανα, τότε, για να δικαιούνται μεταφορά, θα πρέπει να διαμένουν σε απόσταση μεγαλύτερη του 1,5 χλμ. από το σχολείο. Με άλλα λόγια, μ' ένα βιολί ή μ' ένα φλάουτο... παρ' το στην πλάτη μαζί με την τσάντα και περπάτα ένα χιλιόμετρο! Ασε που στην επαρχία, υπάρχουν περιπτώσεις που την ώρα που σχολάνε τα μουσικά σχολεία (έχουν διευρυμένο ωράριο) δεν υπάρχουν ή δεν βολεύουν τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ και θα μένουν για ώρες στους δρόμους...

Ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου του Περιστερίου θυμίζει τους αγώνες που έγιναν προ πενταετίας και απέτρεψαν ανάλογη τότε επιχείρηση περικοπής της δωρεάν μεταφοράς όλων των μαθητών και σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Είμαστε αποφασισμένοι να λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να εμποδίσουμε αυτήν την απαράδεκτη απόφαση, η οποία δυσχεραίνει και καθιστά επικίνδυνη την πρόσβαση των παιδιών μας στα σχολεία τους. Ειδικότερα στις μεγάλες αστικές περιοχές, οι συγκοινωνίες που εξυπηρετούν από το κέντρο την περιφέρεια έχουν ακτινωτή διάταξη, με αποτέλεσμα οι μαθητές να χρειάζεται να μετεπιβιβαστούν σε δύο ή και τρία διαφορετικά μέσα. Σε αρκετές δε περιπτώσεις διασχίζουν καθημερινά μεγάλους οδικούς άξονες».

Ο Σύλλογος ζητά συνάντηση με τους υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας, απαιτώντας:

  • Να αποσυρθεί η απαράδεκτη ΚΥΑ που καταργεί το θεμελιώδες κεκτημένο δικαίωμα της δωρεάν και χωρίς όρους και προϋποθέσεις μετακίνησης όλων των παιδιών.
  • Δημιουργία ενιαίου δημόσιου φορέα μεταφοράς των μαθητών.

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org