Πέμπτη 8 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ
Ζητά μόνιμη και σταθερή δουλειά για τους σχολικούς καθαριστές

Να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα των σχολικών καθαριστών - καθαριστριών της πόλης ζητά με επιστολή του προς τους υπουργούς Εργασίας και Παιδείας, Εφη Αχτσιόγλου και Κώστα Γαβρόγλου αντίστοιχα, ο δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης.

Στην επιστολή αναφέρεται:

«Στο δήμο μας λειτουργούν 257 σχολικές μονάδες, όπου φοιτούν 30.000 μαθητές/τριες περίπου και διδάσκουν άνω των 4.000 εκπαιδευτικών.

Στον εξαιρετικά ευαίσθητο τομέα της υγιεινής - καθαριότητας των σχολικών μονάδων αυτών, απασχολούνται 248 καθαριστές/ καθαρίστριες.

Οι 176 από αυτούς απασχολούνται με το απάνθρωπο καθεστώς της σύμβασης ανά αίθουσα διδασκαλίας και θεωρούνται υπεργολάβοι. Η σχέση εργασίας τους ισχύει για δέκα (10) μήνες ετησίως, αμείβονται με 200 - 300 ευρώ κατά μέσο όρο μηνιαίως και δεν είναι ενταγμένοι στην ειδική ρύθμιση των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Τόσο εμείς όσο και οι εργαζόμενοι και τα συνδικαλιστικά τους όργανα καταγγέλλουμε την κατάφωρη αδικία και διεκδικούμε την μονιμοποίησή τους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Η δημοτική αρχή της πόλης μας θεωρεί δίκαιο και επαρκώς τεκμηριωμένο το αίτημά τους και σας καλεί να δρομολογήσετε άμεσα όλες τις διαδικασίες για μόνιμη και σταθερή εργασία, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, και χρηματοδότηση της δαπάνης από τον κρατικό προϋπολογισμό της συγκεκριμένης κατηγορίας καθαριστριών/στών.

Μέχρι να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες μονιμοποίησής τους, σας ζητάμε να προχωρήσετε άμεσα στην ένταξη της συγκεκριμένης κατηγορίας των συμβασιούχων καθαριστριών/στών στα δημόσια σχολεία, στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, όπως ισχύει και για τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Απαιτείται να λάβετε υπόψη πως πρόκειται για κατάφωρη ανισότητα και τεράστια κοινωνική αδικία, αφού εργάζονται και οι δύο κατηγορίες στους ίδιους χώρους, με τις ίδιες ανθυγιεινές - βλαβερές συνθήκες εργασίας για την υγεία τους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ