Πέμπτη 8 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Κομβικές αποστολές για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό

Αγώνες που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία τους στο Europa League δίνουν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των ομίλων. Οι ελληνικές ομάδες στοχεύουν στη νίκη με αντιπάλους τη Βίντι και την Ντουντελάνζ, προκειμένου να κρατήσουν ζωντανές τις ελπίδες τους για πρόκριση στα νοκ άουτ της διοργάνωσης.

ΠΑΟΚ: Θέλει τη ρεβάνς

Την προηγούμενη αγωνιστική η Βίντι τού έκοψε τον «αέρα» νικώντας τον μέσα στην Τούμπα, και απόψε στην Ουγγαρία (19.55 - Cosmote Sport 2) ο ΠΑΟΚ αναζητεί μια - κάθε άλλο παρά άτυπη - ρεβάνς. Η μάχη έχει ανάψει για τη 2η θέση και την πρόκριση στον 8ο όμιλο, καθώς πίσω από την Τσέλσι (που με 9 βαθμούς έχει «καθαρίσει» την πρωτιά) ισοβαθμούν στους 3 β. ο «Δικέφαλος του Βορρά», η Βίντι και η Μπάτε Μπορίσοφ. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, λοιπόν, δεν επιτρέπει δεύτερη συνεχόμενη απώλεια βαθμών στην ελληνική ομάδα. Σε περίπτωση νίκης, αντίθετα, πραγματοποιεί σημαντικό βήμα για την πρόκριση, καθώς θα κρατάει την τύχη στα χέρια της, φιλοξενώντας την Μπάτε στην Τούμπα.

Στον ΠΑΟΚ είναι τώρα περισσότερο υποψιασμένοι για τις δυνατότητες των Ούγγρων και αισιοδοξούν ότι θα εμφανιστούν σαφώς πιο έτοιμοι απ' ό,τι στον αγώνα της Τούμπας. Στην αποστολή εντάχθηκαν οι Πασχαλάκης και Κάνιας που ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους, ενώ μετά από καιρό θα δώσει το «παρών» και ο Χατσερίντι.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Μπάτε υποδέχεται την Τσέλσι (22.00 - Cosmote Sport 4).

  • Η βαθμολογία: Τσέλσι 9, Μπάτε 3, ΠΑΟΚ 3, Βίντι 3.
OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Με το ρόλο του φαβορί

Το ρόλο του φαβορί καλείται να επιβεβαιώσει ο Ολυμπιακός στο «Γ. Καραϊσκάκης», υποδεχόμενος την Ντουντελάνζ (22.00 - Cosmote Sport 3). Με νίκη οι «ερυθρόλευκοι» διατηρούνται ζωντανοί στη διεκδίκηση μίας από τις δύο πρώτες θέσεις στον 5ο όμιλο, απέναντι στην πρωτοπόρο Ρεάλ Μπέτις και τη 2η Μίλαν. Με ανεβασμένη ψυχολογία μετά το διπλό επί του Αρη για το πρωτάθλημα και εφαλτήριο την επικράτηση στον προηγούμενο αγώνα με την Ντουντελάνζ στο Λουξεμβούργο, ο Ολυμπιακός θέλει να πάρει το μέγιστο των 6 βαθμών απέναντι στην ομάδα - «αδύναμο κρίκο» του ομίλου. Παράλληλα, συνεχίζοντας νικηφόρα, να ανέβει ψυχολογικά ενόψει του προσεχούς ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα.

Για τον τεχνικό του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, η ομάδα πρέπει να φανεί συγκεντρωμένη σήμερα απέναντι στους αντιπάλους, που θα προσπαθήσουν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση, όπως έκαναν και στον προηγούμενο αγώνα, ενώ χαρακτήρισε τον αγώνα σημαντικό αλλά όχι καθοριστικό για το στόχο της πρόκρισης. Οι αλλαγές στο βασικό σχήμα σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στον Αρη δείχνουν πιθανές για τον Πορτογάλο τεχνικό.

  • Στο άλλο ματς του ομίλου, η Μπέτις φιλοξενεί τη Μίλαν (22.00 - Cosmote Sport 2).
  • Η βαθμολογία: Μπέτις 7, Μίλαν 6, Ολυμπιακός 4, Ντουντελάνζ 0.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τελευταία ευκαιρία για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ(2018-12-13 00:00:00.0)
Κρίνονται οι ελπίδες πρόκρισης(2018-11-29 00:00:00.0)
Ψαλιδίστηκαν οι ελπίδες του(2018-11-09 00:00:00.0)
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ(2018-10-04 00:00:00.0)
Δύσκολες αποστολές για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό(2018-10-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ